home design 800x400
home design 1170Χ320

«Farmakas Mountain Running»: Τρέξτε στους αγώνες 19 & 6χλμ. στο όρος Φαρμακά

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πλατάνι
Τρέξιμο

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιωτών Αργολίδας θα διοργανώσει την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 την 2η Γιορτή Βουνού “Farmakas Mountain Running”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πλατάνι, ένα μικρό & όμορφο χωριό της ορεινής Αργολίδας που αποτελεί οικισμό του Κ.Δ του Αγ. Νικολάου του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν αγώνες ορεινού τρεξίματος στο όρος Φαρμακάς καθώς και παιδικού αγώνα.

Ο Σύλλογος σας προσκαλεί να έρθετε για να απολαύσετε το σπάνιο φυσικό τοπίο και να αναπνεύσετε καθαρό οξυγόνονο στο θεραπευτικό κλίμα του Φαρμακά με τα αρώματα των βοτάνων του, να τρέξετε στα λημέρια των αρχιληστών της δεκαετίας του 1860, Λαφαζάνη, Κίτσιου , και Δαρδάνη (υπάρχουν σχετικά τοπωνύμια) και να ακολουθήσετε τα χνάρια των περιβόητων ανταρτών, Κουβελάκη (καπετάν Φαρμακάς) και Βαζαίου και ακόμη να περπατήσετε σε τμήματα του Αδριάνειου Υδραγωγείου που μετέφερε το νερό με φυσική ροή από την Λίμνη Στυμφαλία στην Αρχαία Κόρινθο εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια, έργο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Ανδριανού (117- 134μ.Χ).

 Σκοπός εκδήλωσης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που έχει θεσπίσει ο Ο.Η.Ε (5 Ιουνίου) με σκοπό την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης , την προβολή του σπάνιου φυσικού οικοσυστήματος του βουνού Φαρμακάς, σε μια προσπάθεια για μελλοντική ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στην περιοχής μας, με σεβασμό στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ακόμη στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της φιλοξενίας της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη σκοπό μας είναι η ανάπτυξη του Αθλητισμού.

Έτσι για τους δρομείς μας που θα έρθουν να τρέξουν σχεδιάστηκαν 2 πολύ όμορφες ΝΕΕΣ διαδρομές (19χιλ και 6 χιλ) που ξεκινούν από την καρδιά του αγαπημένου μας χωριού και διεισδύουν στο επιβλητικά όμορφο όγκο του Φαρμακά.

Τέλος μια μικρότερη διαδρομή μήκους 1,5 χιλ στις γειτονίες για τους μικρούς μας φίλους, θα γεμίσει πάλι το χωριό μας με τις φωνές, τα γέλια και την φρεσκάδα των παιδιών (ηλικίες 6-15 ετών).

Οι 2 νέες διαδρομές που στο ξεκίνημα τους περνούν μπροστά από το ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΔΗΜΟΥ που εξυπηρετούσε τους διερχομένους από τη γειτονική Αρκαδία που μετέβαιναν στη πεδινή ΒΟΧΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για μεροκάματο σε αγροτικές εργασίες και στην συνέχεια διερχόμαστε την ΑΡΧΑΙΑ ΟΔΟ που ξεκινούσε από την Κόρινθο, περνούσε από τις Κλεωνές , τη Νεμέα ,το Πλατάνι, τη Σκοτεινή, την Κανδήλα και συνέχιζε προς τον Ορχομενό (κατά μελέτη του καθηγητή Γ. Πίκουλα υπάρχουν στα βραχώδη μέρη ίχνη αρματοτροχιών), σε ένα μεγάλο μέρος της αρχαίας οδού, διέρχεται σήμερα ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (ΑΕΘΛΙΟΣ) .

Μεγάλη διαδρομή 17χλμ.

Φαρμακάς μεγάλη διαδρομή
19km – 1160m αθροιστικής ανάβασης

Μικρή διαδρομή 6χλμ.

Φαρμακάς μικρή διαδρομή
220m αθροιστικής ανάβασης

Τόπος διεξαγωγής

Πλατάνι Αργολίδας

Εκκίνηση αγώνα 19χλμ”-Ωρα 9 π.μ στη πλατεία του χωριού o Τερματισμός: Πλατεία του χωριού. o Χρονικό όριο τερματισμού οι τέσσερες (4) ώρες

Εκκίνηση αγώνα 6χλμ.-Ωρα 10π.μ στην πλατεία του χωριού o Τερματισμός: πλατεία χωριού o Χρονικό όριο τερματισμού 90 λεπτά.

Εκκίνηση του παιδικού Αγώνα – Ώρα 11π.μ στην πλατεία του χωριού όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Δικαίωμα συμμετοχής

Στον Αγώνα των 17χιλ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του και έχουν σχετική εμπειρία. Στον αγώνα των 6χιλ μπορούν να τρέξουν ελεύθερα όλοι χωρίς περιορισμούς.

Ιατρική εξέταση

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οφείλουν να βρίσκονται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου κάθε δρομέας οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του , ιδιαίτερα στα μονοπάτια και στα κατηφορικά τμήματα.

Διακρίσεις – Έπαθλα – Απονομές

Νικητές ανακηρύσσονται Οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης για τα 17χιλ και τα 6χιλ και θα τους απονεμηθεί ως έπαθλο κύπελο. Ακόμη στους πρώτους νικητές αθλητές- αθλήτριες θα δοθεί επιπλέον ΔΩΡΟ έκπληξη προσφορά του Συλλόγου μας. Ο παιδικός αγώνας έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα για τους μικρούς μας φίλους και βραβεύεται η συμμετοχή!! Σε όλους τους τερματίσαντες και των τριών αγώνων θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δηλώσεις συμμετοχής

 Οι δηλώσεις συμμέτοχης θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω διαδικτύου. Η διεύθυνση για δηλώσεις συμμετοχής είναι: htps://bit.ly/farmakas2023 Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977245208 κ. Γιάννης Γκούτσης, 6946334523 κ. Παύλος Τζαναβάρας και στην σελίδα στο Facebook https://m.facebook.com/profile.php?id=100091286397094

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων αθλητών καθώς και του κοινού θα γίνεται από τη σελίδα του αγώνα Farmakas Mountain Running.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμέτοχης θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα και λήγει όταν συμπληρωθούν 100 συμμέτοχες στον αγώνα των 17χιλ και 100 συμμέτοχες στον αγώνα των 6χιλ κα το αργότερο μέχρι την Κυριακή 28/5/2023 .

Για τον παιδικό αγώνα δεν υπάρχει περιορισμός θέσεων και οι δηλώσεις συμμέτοχης θα γίνουν το πρωί της Κυριακής 4/6/2023 στη Γραμματεία του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής αγώνων – Προθεσμίες

• Συμμετοχή στα 19χλμ-15ευρω

• Συμμετοχή στα 6χιλ-8ευρω

• Ο παιδικός αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ Το κόστος συμμέτοχης αφορά • ψηφιακή χρονομέτρηση με chίp,

• αριθμό δρομέα,

• μετάλλιο,

• υπηρεσίες τροφοδοσίας,

• υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ολη τη διάρκεια του αγώνα

• άμεση αποστολή emaίl σε κάθε έναν δρομέα με την επίδοση του, αρκεί να έχουν δηλώσει τα emaίl τους στην φόρμα εγγραφής

• και ακόμη συμμετοχή στο παραδοσιακό γεύμα που θα ακολουθήσει με το πέρας των αγώνων κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών στην πλατεία του χωριού.

Γενικές διατάξεις για όλα τα αγωνίσματα – Κανονισμοί

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ψηφιακά με chip. Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν ομάδα εθελοντών διασώσεων της περιοχής. Στη διαδρομή των αγωγών θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών. Για την άρτια διεξαγωγή των αγωγών θα χρησιμοποιηθούν επίσης εθελοντές ) τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό. Η Οργανωτική Επιτροπή με κάθε δήλωση αθλητή αποκτά το δικαίωμα δημοσίευσης φωτογραφιών από τον αγώνα.

Πρόγραμμα αγώνων

Κυριακή 04/06/2023

• 07.00-08.30 πμ Παραλαβή αριθμών από την Γραμματεία στην πλατεία του χωριού

• 09.00 Εκκίνηση δρόμου 19χιλ

• 10.00 Εκκίνηση δρόμου 6χιλ

• 11.00 Εκκίνηση παιδικού Αγώνα

• 13.00 Απονομές νικητών

• 14.00 Γεύμα αθλητών

• 15.00 Περάτωση αγώνων.

Φύλαξη ρούχων

Στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγωγών θα παρέχεται φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλητώv-τριωv καθώς και αλλαγής ρούχων μετά το πέρας του αγώνα.

Ματαίωση – Αναβολή – Τροποποίηση

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθήκων ) η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής η και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν ενναλακτικές διαδρομές εάν δεν είναι ασφαλείς οι αρχικές διαδρομές.

Ενστάσεις γίνονται από τον ίδιο τον δρομέα μέχρι και 60 λεπτά μετρά τον τερματισμό στους υπευθύνους της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δρομείς που δεν θα περάσουν η δεν θα καταγράφουν στα σημεία ελέγχου ακυρώνονται.

Εξοπλισμός

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες εκτός από 1 τουλάχιστον υδροδοχείο 300ml . Επίσης επιτρέπεται η χρήση μπατόν ορειβασίας, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα και κινητό τηλέφωνο.

Στην εκδήλωση αυτή θα είναι συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα Και Αθλητισμός Δήμου Άργους- Μυκηνών, η Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους- Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ) και η Freeland Adνenture Camp. Οι Αγώνες θα έχουν την Τεχνική Υποστήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και του Αθλητικού Ομίλου Δρομέων Κορίνθιας «ΈΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ»

Σχόλια

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis