home design 800x400
home design 1170Χ320

Μια συγκινητική και πρωτότυπη «συνάντηση» στο Ναύπλιο

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Ναύπλιο η 1η Γιορτή της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία
1η Γιορτή της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία (6)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Ναύπλιο η 1η Γιορτή της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία. Μια σημαντική εκδήλωση με ισχυρό συμβολισμό σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων, του ΔΟΠΠΑΤ και του Δικτύου 4ΑμεΑ.

Πλήθος συμπολιτών και επισκεπτών της πόλης του Ναυπλίου μαζί με μητέρες και παιδιά με ειδικές ικανότητες κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος και συμμετείχαν σε μια πολύ συγκινητική και πρωτότυπη «συνάντηση».

Πρόκειται για την 1η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία στη χώρα με πρωτοβουλία της ηθοποιού, συγγραφέα και Γραμματέα του Κοινωνικού Δικτύου ΑμεΑ 4 ΑμεΑ Νένας Χρονοπούλου, του σύζυγό της παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάσου Μητρόπουλου και του 18χρονου γιου τους Χρήστου.

Η Νένα Χρονοπούλου εμφανώς συγκινημένη και φορτισμένη στη παρέμβασή της ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο τον οποίο και αγκάλιασε.

Ο χαιρετισμός του δημάρχου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα της μητέρας το πιο λατρευτό και αγάπητο πρόσωπο όλων μας. Σήμερα όμως εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος φιλοξενούμε την 1η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία. Δυσκολεύομαι να εκφράσω με λόγια αυτό που νιώθω γιατί είμαι βαθύτατα συγκινημένος. Δεν θα ακούσετε από εμένα σήμερα να μιλώ μόνο για άμεσες λύσεις που είναι απαραίτητες για συνανθρώπους μας ΑμΕΑ και αφορούν την προσβασιμότητα, την ισονομία και τις ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Εγώ θα σας μιλήσω για τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εκδήλωση την ανθρωπιά, την αγάπη και την αποδοχή.

Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας πορείας προς την αποδοχή μαζί με μια δυναμική γυναίκα, μια μητέρα που ξεκίνησε μια προσπάθεια όχι για να κάνει ευκολότερη τη ζωή τη δική της και του παιδιού της αλλά γιατί όραμα της είναι μέσα από από αυτή τη διαδικασία να κάνει ευκολότερη τη ζωή όλων των παιδιών του κόσμου με Αναπηρία. Αυτή η γυναίκα είναι η Νένα Χρονοπούλου και την ευχαριστούμε. Είμαι σίγουρος ότι ο στόχος που έχει θέσει θα γίνει πραγματικότητα. Οι μητέρες παιδιών με αναπηρία αξίζουν τον θαυμασμό μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας. Είναι η ηρωίδες της καθημερινότητας μας. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Τάσο Μητρόπουλο τον άνθρωπο είδωλο του ελληνικού αθλητισμού και αφανή ήρωα αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Συνεχίστε την προσπάθεια είμαστε στο πλάι σας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis