home design 800x400
home design 1170Χ320

ΕΛΜΕ Πειραιά: Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό Γιάννη Μπερνιδάκη – Άδικος αποκλεισμός συμβασιούχων καθαριστών από το εκλογικό επίδομα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την επίμονη στοχοποίηση και την απόπειρα ποινικής αλλά και πειθαρχικής του δίωξης
Σχολείο εκπαίδευση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Γιάννη Μπερνιδάκη και καταγγέλλει την επίμονη στοχοποίηση και την απόπειρα ποινικής αλλά και πειθαρχικής του δίωξης.

Ο συνάδελφος κατηγορείται με ανυπόσταστες κατηγορίες, χωρίς σε βάρος του αναφορά ή καταγγελία από μαθητή ή εκπαιδευτικό. Διώκεται γιατί έγινε καταγγελία σε εκπαιδευτικό του σχολείου από 37χρονη μαθήτρια για υποτιθέμενες πράξεις του εκπαιδευτικού, που έλαβαν χώρα και εκτός σχολείου.

Με απόφαση της Υπoυργού Παιδείας ο εν λόγω εκπαιδευτικός παρέμεινε κανονικά στη θέση του για 13 μήνες και μετά συνταξιοδοτήθηκε.

Εκτός από το απίστευτο γεγονός ότι ο συνάδελφος Γιάννης Μπερνιδάκης διώκεται και ποινικά, τις επόμενες μέρες παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της δυνητικής αργίας! Υπογραμμίζεται ξανά ότι ο συνάδελφος δεν κατηγορείται για μη σύννομη εκ μέρους του ενέργεια.

«Φτάνει πια με τη στοχοποίηση, τις διώξεις και με την ομηρία των συναδέλφων! Να μπει τέλος στη νέα τάση που εκπορεύεται από το ΥΠΑΙΘ και που παράγει αλλεπάλληλα πειθαρχικά με το ερώτημα της δυνητικής αργίας», αναφέρει το Δ.Σ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά απαιτεί, όπως και σύσσωμοι οι συνάδελφοι του σχολείου του, το 15μελές και το σύνολο των μαθητών, να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη του συναδέλφου ποινική και υπηρεσιακή.

Άδικος αποκλεισμός των συμβασιούχων καθαριστών/καθαριστριών από το εκλογικό επίδομα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τον άδικο αποκλεισμό των συμβασιούχων καθαριστών/καθαριστριών από το εκλογικό επίδομα και σημειώνει:

“Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι γνωστό ότι σχεδόν όλα τα σχολεία μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα.

Προκειμένου τα σχολεία να παραδοθούν ξανά καθαρά και έτοιμα για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς, απαιτείται ένας τεράστιος όγκος εργασίας από τους καθαριστές/καθαρίστριες.

Παρά ταύτα, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται να εντάξει τους/τις συμβασιούχους καθαριστές/καθαρίστριες των σχολείων στους δικαιούχους του εκλογικού επιδόματος! Είναι απαράδεκτο!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα του Σωματείου Καθαριστών/Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Πειραιά και απαιτεί τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος σε όλους.”

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis