Home design
home design

Από τα Τρίκαλα σε Ναύπλιο, Επίδαυρο, Σπέτσες και Μυκήνες

Τριήμερη επίσκεψη από το 4ο ΓΕΛ Τρικάλων
Επίδαυρος Αντιγραφή

Εκπαιδευτικός και ταυτόχρονα μορφωτικός ήταν ο προορισμός της εκπαιδευτικής επίσκεψης του Γενικού Λυκείου Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε από 5 έως 7 Μαΐου. Οι μαθητές γνώρισαν τις Σπέτσες και το Ναύπλιο που κατά την περίοδο 1821-1832, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση.

Επιπλέον στις Σπέτσες γνώρισαν τη ζωή των κατοίκων χωρίς τη χρήση οχημάτων. Ξεναγήθηκαν στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση, την όμορφη πόλη του Ναυπλίου, επισκέφτηκαν το θέατρο της Επιδαύρου που είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο και τέλος επισκέφτηκαν τις Μυκήνες που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού και αποτελούσε ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο, που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας.

Κόστα Αντιγραφή

Οι επισκέψεις στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, στο Παλαμήδι και στο Μπούρτζι βοηθήσαν τους μαθητές/τις μαθήτριες να κατανοήσουν τη συνέχεια του Ελληνικού Έθνους ανά τους αιώνες. Η επίσκεψη στο θέατρο της Επιδαύρου με τις απαράμιλλες αναλογίες που είναι σε απόλυτη αρμονία με το τοπίο και φημίζεται για την έξοχη ακουστική του τους έδωσε περισσότερα ερεθίσματα για να κατανοήσουν τον επιστημονικό τρόπο σκέψης καθώς η ακουστική του οφείλεται στην τέλεια γεωμετρία του σχεδιασμού του με ακουστική τόσο άψογη, ώστε οι θεατές που κάθονται στα επάνω διαζώματα ακούνε τον ψίθυρο των ηθοποιών.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη διήρκεσε τρεις μέρες και οι μαθητές/μαθήτριες έχουν να θυμούνται ωραίες αναμνήσεις από τη σχολική τους ζωή.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis