home design 800x400
home design 1170Χ320

4 Βήματα για τη Δημιουργία του πιο Ονειρεμένου Σπιτικού Κήπου! 

Σπιτικός κήπος

Παγάκια προστίθενται στον καθημερινό καφέ, οι νύχτες αποκτούν άρωμα γιασεμιού και νυχτολούλουδου, οι κινηματογραφικές προβολές με ταβάνι τον έναστρο ουρανό ξεκινούν και η κατάψυξη γεμίζει παγωτά. Έχει φτάσει πλέον καλοκαίρι.
Πέρα λοιπόν από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες άρρηκτα συνδεδεμένες με την πιο ηλιόλουστη εποχή του χρόνου και την ανάγκη μας να δραπετεύουμε σε ακτές και παραθαλάσσια ταβερνάκια, γεννιέται και η επιθυμία να απολαμβάνουμε και να μοιραζόμαστε περισσότερες στιγμές κατ’΄οίκον με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν.

Σίγουρα, η δυνατότητα αυτή έρχεται ως επιπρόσθετο πλεονέκτημα όταν το σπίτι διαθέτει μεγάλη βεράντα ή και κήπο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσει κανείς εξίσου ατμοσφαιρικά βράδια υπό άλλες προϋποθέσεις!
Σήμερα ωστόσο, θα αναφερθούμε στην περίπτωση που υπάρχει κήπος, και πώς να τον μετατρέψουμε στον πιο ονειρεμένο! 

1. Επίπλωση του χώρου

Ξεκινώντας, για να θέσουμε τα θεμέλια αυτής της (ανα)διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου, χρειάζεται να τοποθετήσουμε τα κατάλληλα έπιπλα, που θα ανταποκρίνονται στην αισθητική και το ύφος διακόσμησης που επιθυμούμε να υιοθετήσουμε, αλλά πρωτίστως στις ανάγκες μας. Πολλές εναλλακτικές επιλογές σε Τραπέζια Εξωτερικού Χώρου διατίθενται ανάλογα με το υλικό, το σχήμα και το μέγεθος, επιλέγοντας αυτό που προσαρμόζεται καλύτερα στην προβλεπόμενη χρήση. Φυσικά, το σετ θα  ολοκληρωθεί με τις αναπαυτικότερες καρέκλες. 

2. Προστασία από τον ήλιο

Μπορεί οι εργασιακές μας υποχρεώσεις να περιορίζουν κατά πολύ τις πρωινές και μεσημεριανές συναθροίσεις και τις στιγμές προσωπικής χαλάρωσης στον κήπο συντροφιά με ένα καλό βιβλίο, τις ώρες δηλαδή που ο ήλιος καίει εντονότερα,  αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προνοήσουμε και να αποφύγουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέπουν την απόλαυση τέτοιων δραστηριοτήτων. Η τοποθέτηση τεχνητού συστήματος σκίασης (π.χ. πέργκολα ή τεντόπανο) είναι μείζονος σημασίας όχι μόνο για λόγους άνεσης, αλλά πρωτίστως για την προστασία μας από τις επιβλαβείς συνέπειες της παρατεταμένης  έκθεσης στην  έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

3. Στιγμές ξεγνοιασιάς για τους μικρούς μας φίλους

Αν η οικογένειά σας έχει μεγαλώσει και αποτελείται πλέον από άτομα με μονοψήφιο αριθμό ηλικίας, οι ανάγκες διαφοροποιούνται! Όλοι θυμόμαστε την πλήξη που αισθανόμασταν στα τραπέζια των ενηλίκων, πριν μας δοθεί το νεύμα της απελευθέρωσης και της έναρξης του παιχνιδιού, πάντα με σεβασμό προς τους υπόλοιπους και σε φυσικά σε μικρή ακτίνα. Ευτυχώς, σε ένα σπιτικό κήπο αυτοί οι 2 παράμετροι εξαφανίζονται, κι έτσι τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι τους χωρίς να κλέβουν από τη δική σας ξεγνοιασιά. Ακόμα ιδανικότερο, θα ήταν αν εκτός από τα διάφορα παιχνίδια υπαίθρου με κύριο συστατικό τη φαντασία, υπήρχαν εναλλακτικές απασχόλησης. Ένα τραμπολίνο για παράδειγμα ή ένα Σετ Κούνιας, με τα απαραίτητα σαφώς μέτρα προστασίας.

4. Βάλτε χρώμα!

Τέλος, ο κήπος σας δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την προσθήκη στοιχείων σε έντονα χρώματα! Και με αυτό εννοούμε φυσικά, φυτά & λουλούδια της προτίμησής σας και με βάση της συνθήκες του περιβάλλοντος.
Βέβαια δεδομένου ότι ένας κήπος απαιτεί και την ανάλογη φροντίδα, με αύξηση των υποχρεώσεων και του κόστους, ακόμη και η απλή προσθήκη του ζωηρού πράσινου του γκαζόν, θα κάνει τη διαφορά!

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis