home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΑυτοδιοίκησηFeatured

Γορτυνία: Έχουμε ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς

Ανακοίνωση πατριωτικής συνάντησης για το Κέντρο Υγείας Τροπαίων

Πατριωτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, στις 26/4/2023 στην Αθήνα, Πειραιώς 68Α στην αίθουσα της Ένωσης των Απανταχού Βυζικιωτών, σχετικά με το χρονίζων πρόβλημα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Τροπαίων, στη Γορτυνία.

Η άφιξη των δύο ασθενοφόρων δεν έχει καμία σημασία, αν δεν προσληφθούν άμεσα μόνιμοι οδηγοί, ιατροί και υγειονομικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι βάρδιες και οι απαιτούμενες ανάγκες επί 24ώρου βάσεως.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν το λόγο και κατέθεσαν τις απόψεις  τους, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους σχετικά με το θέμα.

Τέλος, επροτάθη και έγινε αποδεκτό απ’ όλους η σύνταξη ψηφίσματος καθώς και η ανάρτηση του στο διαδίκτυο, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, για πλήρη ενημέρωση όλων των συμπατριωτών.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν:

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Δήμου Γορτυνίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος από Βυζίκι, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Βυζικιωτών, Πρόεδρος του ΠΣΑΤ (Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου), πρώην Δήμαρχος Πεύκης Αττικής και Αριστείδης Αντωνόπουλος από Δόξα, Καθηγητής Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Αλίμου.

Ο Πρόεδρος και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Απανταχού Βυζικιωτών, o Πρόεδρος της αδελφότητος Ραχιωτών Γορτυνίας Σπύρος Γεωργακόπουλος, o Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Πυραίων Δημήτριος Στρίγκος, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου των Απανταχού Δοξιωτών Αθανάσιος Μεντρέκας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τροπαιατών Νικόλαος Νικητόπουλος και ο υπεύθυνος σύνταξης περιοδικού ΒΥΖΙΚΙ Γεώργιος Αναστόπουλος.

Το πατριωτικό ψήφισμα

Το ψήφισμα το οποίο συμφωνήθηκε και συντάχθηκε από τους παρευρισκόμενους έχει ως εξής:

 «Σε συνέχεια της από 17/8/2022 συγκέντρωσης που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων, πραγματοποιήθηκε στις 26/4/2023 στην Αθήνα, στην αίθουσα της Ένωσης των Απανταχού Βυζικιωτών, Πειραιώς 68Α, συνάντηση προέδρων, εκπροσώπων συλλόγων και πατριωτών με θέμα το χρονίζον πρόβλημα που αφορά την εύρυθμη, ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Τροπαίων.

Η άφιξη των δύο ασθενοφόρων, αποτέλεσμα συλλογικού αγώνα ενάντια στο βαρήκοο και βραδυκίνητο κράτος που υποχρεώθηκε τελικά να τα αποστείλει, θα καταστεί γεγονός μηδενικής σημασίας εάν παράλληλα δεν προσληφθούν άμεσα μόνιμοι οδηγοί, ιατροί και υγειονομικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι βάρδιες και οι απαιτούμενες ανάγκες επί 24ώρου βάσεως.

Γι’ αυτό και επειδή τα χρονικά όρια ανοχής έχουν υπερβολικά περιοριστεί καλούμε για μια ακόμη φορά την πολιτεία να ενσκήψει στο πρόβλημα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα αθώων συμπατριωτών που σε πείσμα των καιρών επιμένουν να παραμένουν γαντζωμένοι στα χωριά μας και στις πατρογονικές τους εστίες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους τους συμπατριώτες και των 49 χωριών που εξυπηρετούνται από το κέντρο υγείας τροπαίων να είναι σε εγρήγορση για περαιτέρω αγώνα και δράση μαζί με τους τοπικούς φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους και τις ενώσεις.

Εάν παρ’ όλα αυτά και σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ.

Ο αγώνας που ξεκινήσαμε να συνεχιστεί επίμονα, με κινητοποιήσεις και στοχευμένες δυναμικές δράσεις μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος ας σταματήσουν επί τέλους οι εκάστοτε κυβερνώντες να κρύβονται πίσω από το ισχύον κάδρο του απαγορευτικού νομικού πλαισίου που οριοθετεί μισθούς πείνας.

Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1ον Άμεση Τροποποίηση του ισχύοντος νόμου ούτως ώστε να θεσπιστούν για γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό ικανοποιητικές αμοιβές και πρόσθετες παροχές, για να μην κρίνονται συνεχώς οι διαγωνισμοί άγονοι και

2ον Γενναίες αυξήσεις του ορίου χρηματοδότησης προς όλα τα Κέντρα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button