home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΠεΣυΠ: Καταστρέφεται η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη

Κατεπείγουσα πρόταση ένταξης θέματος προ ημερησίας διάταξης των Περιφερειακών Συμβούλων Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα

Την καταστροφή της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας – Μεσσήνης αποφάσισε το Υπουργείου Υποδομών με την έγκριση της μελέτης του Κτηματολογίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οφείλει να αντιδράσει στην σημερινή του συνεδρίαση, επισημαίνουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Η πρότασή τους αναφέρει:

«Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να εγκρίνει τη μελέτη του Κτηματολογίου με την οποία η σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού Καλαμάτα – Μεσσήνη θα θαφτεί κάτω από το οδόστρωμα του αυτοκινητοδρόμου, είναι μείζον θέμα για το οποίο οφείλει άμεσα να αντιδράσει το ΠεΣυΠ στη σημερινή του συνεδρίαση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει αυτό το «έγκλημα».

Το Υπουργείο Υποδομών όπως έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερές μας παρεμβάσεις έγραψε «στα παλαιότερα των υποδημάτων του» τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε το ΠεΣυΠ για τη θετική γνωμοδότηση της Μ.Π.Ε. του έργου, αλλά η επιλογή του να θάψει τη σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί μέγιστη πρόκληση.

Λύση υπάρχει και την έχουμε προτείνει από την περίοδο που συζητήσαμε τη Μ.Π.Ε. Να καταργηθούν τα πλευρικά διόδια εισόδου και εξόδου στην πόλη του αυτοκινητοδρόμου και ο νέος δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη να ξεκινάει από τον κόμβο του Μορέα, ο οποίος είναι πριν τον κόμβο του Αεροδρομίου.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis