home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΥγεία

Άργος: Γιατί ορκίστηκαν μόνο δύο παιδίατροι – Τι θα γίνει με τον τρίτο

Καθησυχαστικός ο Γιάννης Ανδριανός για τον τρίτο παιδίατρο στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους - Οι διορισμοί γιατρών που έρχονται στο ΓΝ Αργολίδας

Στην περίπτωση που ο τρίτος παιδίατρος δεν αποδεχθεί τον διορισμό του στο Άργος, αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον αμέσως επόμενο επιλαχόντα. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή ορκωμοσία των δύο από τους τρεις νέους μόνιμους παιδιάτρους της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε μαζί με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Γεσθημανή Κασνακτσόγλου και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Άργους Γεώργιο Μπιμπή στην τελετή και μίλησε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

Όπως έκανε γνωστό, προχωρούν οι διαδικασίες για τον διορισμό ακόμη 11 νέων μόνιμων θέσεων γιατρών για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους που διασφαλίστηκαν στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του κ. Ανδριανού με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα.

Ανδριανός παιδίατροι νοσοκομείο Άργους (1)

Τι θα γίνει με τον τρίτο παιδίατρο

Ο κ. Ανδριανός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή γιατί είμαστε εδώ στο Νοσοκομείο του Άργους για την ορκωμοσία μονίμων παιδιάτρων, ένα κενό που υπήρχε στην ευρύτερη περιοχή με την έλλειψη των μονίμων παιδιάτρων και τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.

Η διαδικασία βεβαίως είχε ξεκινήσει και είναι χρονοβόρα όπως γνωρίζετε μέχρι να υπάρξει το ενδιαφέρον, και ευτυχώς σήμερα ορκίζονται οι δύο μόνιμοι – επιμένω και επισημαίνω – παιδίατροι.

Απομένει άλλη μία θέση μονίμου παιδιάτρου που θα καλυφθεί. Αυτός που την είχε αποδεχθεί και ήταν το όνομά του στο ΦΕΚ δεν ήρθε να ορκιστεί σήμερα, θα προχωρήσουμε όμως τη διαδικασία για τον επόμενο.

Επομένως, τρεις παιδίατροι θα είναι εδώ στο Άργος και έτσι καλύπτουμε ένα σημαντικό κενό και ιδιαίτερα στον τομέα αυτό, όταν μιλάμε για τα παιδιά μας τα παιδιά των Αργολιδέων, τα παιδιά των επισκεπτών της Αργολίδας. Και προχωράμε βεβαίως γρήγορα και τις άλλες διαδικασίες.

Ανδριανός παιδίατροι νοσοκομείο Άργους (3)

11 ακόμα μόνιμοι γιατροί

Όπως γνωρίζετε είχαμε ανακοινώσει προχθές μετά από συνάντηση και επικοινωνία με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κυρία Γκάγκα την πρόσληψη 11 μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και εδώ στο Άργος και στη Νοσηλευτική Μονάδα του Ναυπλίου, προχωράμε λοιπόν να καλύψουμε τα όποια κενά γιατί αυτό οφείλουμε στους Αργολιδείς και γενικά στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται καλές ιατρικές υπηρεσίες.

Αυτό οφείλουμε, αυτό είναι το καθήκον μας, γι’ αυτό μας ψηφίζει ο κόσμος, οι Αργολιδείς, για να είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο.

Δημοσιογράφος: Σε ποια φάση είναι η διαδικασία να στελεχωθούν τα νοσοκομεία από 11 ακόμη γιατρούς; Μερικές φορές ακούμε πως είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

Γιάννης Ανδριανός: Είναι πολύ σημαντικό κατ’ αρχάς ότι εγκρίθηκαν και υπεγράφη η απόφαση για τις συγκεκριμένες 11 θέσεις των μονίμων ιατρών.

21 Μαρτίου είναι η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους. Από κει και πέρα, θα κάνουν ό,τι μπορούν και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του, και η Διοικήτρια, για να βρεθούν αυτές οι ειδικότητες γιατί είναι ανάγκη και πρέπει να καλυφθούν.

Απ’ την πλευρά της, και θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υγείας, η πολιτική ηγεσία, η Κυβέρνηση, κάνει αυτό που πρέπει.

Προκήρυξε τις θέσεις, προχωράμε στη διαδικασία και τονίζω πως μιλάμε για μόνιμες θέσεις γιατρών. Και βεβαίως ό,τι άλλες ανάγκες υπάρξουν και υπάρχουν, και νοσηλευτικού προσωπικού και άλλες ειδικότητες είμαστε εδώ και προσπαθούμε να τις καλύψουμε.

Δημοσιογράφος: Για σας είναι μια ιδιαίτερη μέρα γιατί γνωρίζουμε τον αγώνα που κάνετε και η υλοποίηση πλέον και ο διορισμός των παιδιάτρων είναι κάτι το χειροπιαστό. Δεν είναι αυτό που λέμε ότι «θα έρθουν».

Γιάννης Ανδριανός: Όπως ξέρετε, δεν συνηθίζω να μιλάω πολύ. Οι πράξεις μιλάνε και πραγματικά είναι ιδιαίτερη μέρα όχι για μένα, είναι ιδιαίτερη μέρα για τους Αργολιδείς και τους επισκέπτες της Αργολίδας, και βεβαίως για τα παιδιά μας πάνω απ’ όλα, γιατί μιλάμε για παιδιάτρους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button