home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Το Κουτσοπόδι θυμάται τον Τάσο Νέζο

Εκδήλωση - αφιέρωμα στην ιστορία του χωριού και στον οπλαρχηγό Τάσο Νέζο.

Ο Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός και Θρησκευτικός Σύλλογος Κουτσοποδίου “Οι Φίλοι του Αγίου Φανουρίου” οργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στην ιστορία του χωριού και στον οπλαρχηγό Τάσο Νέζο.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 6μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημοτικού Σχολείου Κουτσοποδίου.

Εκδήλωση Κουτσοπόδι Τάσος Νέζος

Ποιος ήταν ο καπετάν Τάσος Νέζος

Αγωνιστής του 1821 με καταγωγή από το Κουτσοπόδι. Έγινε γνωστός για τις υπηρεσίες του στον αγώνα.

Ήταν συνεργάτης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο κάψιμο των σπαρτών του κάμπου για να μη βρει ο Δράμαλης τροφή για τα στρατεύματά του, συντελώντας και αυτός στην καταστροφή του. Πήρε μέρος στην πολιορκία του Ναυπλίου και σε πολλές μάχες όπου και διακρίθηκε για την ανδρεία του. Στη μάχη των Δερβενακίων πολέμησε ηρωικά επικεφαλής 200 Κουτσοποδιωτών, λαβώθηκε στο γόνατο και έμεινε χωλός δια βίου.

Είχε τέκνα τους επίσης αγωνιστές Ανδριανό, τον Κωνσταντίνο, τον Γεώργιο και Θεόδωρο. Προσέφερε στον Αγώνα 7.300 γρόσια. Πέθανε το 1859.

Από τους απογόνους του φυλάσσονται στο Κουτσοπόδι το γιαταγάνι του με ασημένια λαβή και διάφορα έγγραφα της εποχής της επανάστασης και μεταγενέστερα. Τα απομεινάρια του σπιτιού του σώζονται ακόμη στο Κουτσοπόδι.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button