home design 800x400
home design 1170Χ320

ΠΟΣΕΑ: Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου – Οι ανάγκες για αίμα έχουν καλυφθεί

Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ε.ΚΕ.Α. και θα ενημερώσει για ενδεχόμενες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν
αιμοδοσία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό γεγονός πού συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών. Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή κάλεσε τους Συλλόγους-Μέλη της να συνδράμουν πραγματοποιώντας Εθελοντικές Αιμοδοσίες με σκοπό την ενίσχυση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από το δυστύχημα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και οι ανάγκες για αίμα έχουν καλυφθεί, ενώ η Π.Ο.Σ.Ε.Α. θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ε.ΚΕ.Α. και θα ενημερώσει για ενδεχόμενες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α. κ. Παναγιώτης Κατσίβελας καθώς και Υπηρεσίες Αιμοδοσιών Νοσοκομείων της Λάρισας και της Αττικής, διαβεβαίωσαν ότι οι ανάγκες έχουν καλυφθεί και ότι η ανταπόκριση του κόσμου στις εκκλήσεις για προσφορά ήταν μεγάλη.

Παρόλα αυτά παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυθαίρετων εκκλήσεων από Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, οι οποίες απεύθυναν έκκληση χωρίς να υπάρχει ανάγκη την παρούσα στιγμή.

«Όπως καταλαβαίνετε τέτοιες αυθαίρετες πρωτοβουλίες μπορεί να προκαλέσουν ελλείψεις για τους πολυμεταγγιζόμενους συνανθρώπους μας το επόμενο διάστημα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και σωστό προγραμματισμό τις επόμενες Εθελοντικές Αιμοδοσίες μας.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ε.ΚΕ.Α. και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για ενδεχόμενες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν.

Επίσης παρακαλούμε τους Συλλόγους Μέλη της Ομοσπονδίας μας όπως αναβάλουν προς το παρόν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους για το επόμενο διάστημα, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο και εμείς στο Εθνικό πένθος.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Δύναμη.», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis