home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στα ύψη η αποκριάτικη διάθεση στο Ναύπλιο – Εικόνες και βίντεο από την καρναβαλική παρέλαση

Χιλιάδες κόσμου συνόδεψαν τον Βασιλιά Καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση
Δράκος Ναύπλιο καρναβάλι (3)

Κορυφώθηκαν σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπλιέων με την Καρναβαλική Παρέλαση και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στο Ναύπλιο, με τη ρίψη βεγγαλικών που μαγνήτισαν το βλέμμα ντόπιων και επισκεπτών.

Το Αναπλιώτικο καρναβάλι που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, παρουσίασε η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια Ματθίλδη Μαγγίρα. Η αποκριάτικη διάθεση στα ύψη.

Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε από την οδό 25ης Μαρτίου (έμπροσθεν Πυροσβεστικής Ναυπλίου) με πορεία στην οδό Συγγρού, Λεωφόρο Αμαλίας, Κωλέττη, καταλήγοντας καρναβαλιστές και άρματα στο λιμάνι Ναυπλίου (θέση “Π”). 

Καρναβαλιστές του Δρόμου από τα σχολεία και τους φορείς του Δήμου Ναυπλιέων, αλλά και καρναβαλιστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένοι από άρματα, σε ξέφρενα ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια, με τη συνοδεία της ομάδας Hellix Action Theatre συνόδεψαν τον Βασιλιά Καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση, τη μόνη γιγάντια μαριονέττα που δεν αγαπά το «Τα πάντα όλα… Αποκριάτικα».

Πολύχρωμα βεγγαλικά φώτισαν τον Αναπλιώτικο ουρανό, ενώ στην Πλατεία Φιλελλήνων το γλέντι συνεχίζεται με συναυλία – έκπληξη.

Νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η Φιλαρμονική Ναυπλίου παρουσίασε αποκριάτικο ρεπερτόριο, με κομμάτια latin, ιταλικές καντσονέτες, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς.

Καρναβάλι έγινε και στο Τολό τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Η Τολιανή Καρναβαλοχώρα γόρτασε τις Απόκριες με παρέλαση καρναβαλιστών, διασκεδαστές που επιφύλασσαν πολλές εκπλήξεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Το Σαββατόβραδο αναβίωσε στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου το Βενετσιάνικο καρναβάλι, που εκτυλίχθηκε κατά κύριο λόγο στην Πλατεία Συντάγματος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis