home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Πόρτο Χέλι: Πότε ξεκινά ο διαγωνισμός για το ακίνητο – φιλέτο που μπορεί να γίνει αεροδρόμιο

Το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για το 627 στρεμμάτων ακίνητο στη Βερβερόντα - Γιατί είχε παγώσει ο αρχικός διαγωνισμός

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου που βρίσκεται στη Βερβερόντα, στο Πόρτο Χέλι, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του, με την ελπίδα να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις λόγω εκλογών.

Ήδη υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον ώστε το συγκεκριμένο οικόπεδο – φιλέτο να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία μικρού αεροδρομίου για ιδιωτικά και μικρά επιβατικά αεροσκάφη αλλά και τη κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Σύμφωνα μάλιστα με παλιότερη γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το τμήμα αυτό μπορεί να φιλοξενήσει αεροδρόμιο «τύπου Β» με μήκος διαδρόμου έως και 1.500 μέτρα και μικρό αεροσταθμό 3.000 τετραγωνικών για εξυπηρέτηση 70-80 επιβατών ανά πτήση.

Ο Ιρλανδός κροίσος και οι άλλοι

Το ακίνητο των 627 στρεμμάτων του ΤΑΙΠΕΔ έχει μπει και στο στόχαστρο του Ιρλανδού κροίσου, Πόλ Κόλσον, όποιος το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εκτεταμένες τουριστικές επενδύσεις, καθώς ήδη έχει αγοράσει το ακριβότερο οικόπεδο στην περιοχή, που ήταν στην ιδιοκτησία της εταιρείας Τάσος Αλεξίου ΑΕ.

Παράλληλα, υπεύθυνοι φορείς εκτιμούν ότι στον διαγωνισμό θα κατατεθούν και άλλες προτάσεις.

Το ακίνητο

Το ακίνητο στη Βερβερόντα αποτελεί φιλέτο για το Πόρτο Χέλι, καθώς βρίσκεται σε πολύ καλή τοποθεσία αφού απέχει μόλις 175 χλμ. από την Αθήνα 85 χλμ. από το Ναύπλιο, 7 χλμ. από το Κρανίδι και 135 χλμ. από την Τρίπολη.

Στο ακίνητο δεν υφίστανται κτιριακές εγκαταστάσεις και έχει συνολική έκταση 627.417,84 τ.μ. Το μεγαλύτερο τμήμα του καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση, ενώ το νότιο τμήμα του έχει πολύ μικρές κλίσεις.

Διαθέτει ακόμη απεριόριστη θέα σε βουνό, θάλασσα και στη λιμνοθάλασσα Βερβερόντα.

Τα προβλήματα

Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να αξιοποιήσει το φιλέτο στη Βερβερόντα, καθώς κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα στα τέλη του 2015 είχαν ξεκινήσει και πάλι οι διαδικασίες διαγωνισμού για το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά τον Μάιο του 2016, το Ταμείο «πάγωσε» τον διαγωνισμό λόγω των σοβαρών εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με τις δασικές αρχές.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι εκτός σχεδίου, καθώς ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι χρήσεις γης, κάτι που θα αναλάβει εξολοκλήρου να το κάνει ο επενδυτής, που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό και θα αναλάβει την αξιοποίηση του ακίνητου. Συγκεκριμένα, ο επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση εκπόνησης ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) όπως τονίζουν πρόσωπα που παρακολουθούν τη διαδικασία. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τεχνικός σύμβουλος έχει οριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η Δέκαθλον Α.Ε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button