home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καταγγέλλει κλείσιμο των Public στο Άργος

Καταγγέλλουν το αντεργατικό πρόσωπο της εταιρίας , όπως το χαρακτηρίζουν
public Άργος

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καταγγέλλει το κλείσιμο του καταστήματος PUBLIC στο Άργος και την απόλυση των εργαζομένων:

«Η αλυσίδα καταστημάτων Public απέλυσε αιφνιδιαστικά στις 10/02/2023 όλους τους συναδέλφους από το κατάστημα του Άργους! Έτσι απλά, κατέβασαν τα ρολά του καταστήματος και τους κάλεσαν να υπογράψουν τις απολύσεις τους. Η εταιρεία αυτή, που είναι από τις κυρίαρχες στο χώρο του λιανεμπορίου, έδειξε έτσι το αντεργατικό της πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας στους εργαζομένους της πως τους βλέπει ως απλά νούμερα που συμβάλλουν αρνητικά ή θετικά στα κέρδη της, στα reports και στα bonus των στελεχών της.

Η εταιρεία Public αποφάσισε να κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα όχι γιατί δεν είχε κέρδη, αλλά γιατί με αυτή την κίνησή της θέλει να τα αυξήσει ακόμη περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε το γεγονός των μαζικών απολύσεων «κεραυνό εν αίθρια». Είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα της ακόρεστης δίψας των επιχειρηματικών ομίλων για όλο και περισσότερα κέρδη που εξασφαλίζονται με το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Τελικά ενώ αυτά τα κέρδη εξασφαλίζονται με κάθε τρόπο, οι εργαζόμενοι είναι οι μοναδικοί χαμένοι…

Αυτή είναι πλέον η σκληρή πραγματικότητα για τους 11 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που η εταιρεία αποφάσισε να οδηγήσει στην ανεργία. Θυμίζουμε πως η Public με μια εντυπωσιακή δικαιολογία απέλυσε τα προηγούμενα χρόνια εργαζόμενους που αμείβονταν με μισθό από 700 έως 800 ευρώ καθώς τους θεωρούσε υψηλόμισθους! Κι ενώ κάθε χρόνο ανακοινώνει και νέα αύξηση κερδών και συνεχίζει να ανταγωνίζεται για την κυριαρχία της στην αγορά, δεν υπογράφει Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με το Σωματείο εργαζομένων που εδώ και καιρό αγωνίζεται για αυτό με κύρια αιτήματα την αύξηση στους μισθούς, την καταβολή επιδομάτων και καλύτερους όρους εργασίας.

Αντίθετα συνεχίζει με μεγάλο σθένος να εφαρμόζει το εξευτελιστικό καθεστώς αμοιβών της πλειοψηφίας των εργαζομένων της με τον κατώτατο μισθό και με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ενώ προτείνει την προκλητική βελτίωση των μισθών με τα … bonus που φέρνει η …επίτευξη των στόχων.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμπαραστέκεται στους απολυμένους συναδέλφους και έμειναν χωρίς δουλειά μέσα σε τέτοιες συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και ανασφάλειας. Φαίνεται για ακόμα μια φορά πως αυτό που κλείνει τελικά τις επιχειρήσεις και στέλνει στην κόλαση της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους είναι το συνεχές κυνήγι του όλο και μεγαλύτερου κέρδους.

Μόνο μία επιλογή έχουμε: την οργάνωσή μας στο σωματείο ώστε οργανωμένα και μαζικά να βάλουμε εμπόδια στη χειροτέρευση αυτής της άθλιας κατάστασης που ζούμε όλοι οι εργαζόμενοι και να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, με βάση τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Για αυτό απαιτείται οι αγώνες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας να είναι καθημερινοί και στοχευμένοι.

Να στηριχτούμε στη δύναμή μας, να συσπειρωθούμε και να οργανωθούμε όλοι στο σωματείο μας.

Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση μόνος του, το σωματείο είναι δίπλα μας.

Για να δώσουμε όλοι μαζί διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια!

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis