Home design
home design

Τα χιόνια επισκέφθηκαν τα ορεινά της Καλαμάτας – Κατάλευκο τοπίο ο Ταΰγετος

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Καλαμάτας για παν ενδεχόμενο – Δείτε εικόνες από το χιονισμένο τοπίο
Χιόνια ορεινά Δήμος Καλαμάτας

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου σημειώνεται σταθερή χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας. Στον Ταΰγετο ιδιαίτερα σε Αλαγονία, Αρτεμισία, Πηγές και Νέδουσα υπάρχει αρκετό χιόνι, όπως επίσης σε Λαδά και Καρβέλι, από την Ιερά Μονή Δήμιοβας και ψηλότερα.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους Προέδρους των ορεινών Κοινοτήτων και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, ώστε όπου απαιτηθεί να υπάρξει παρέμβαση, είτε με την αποστολή μηχανημάτων για το άνοιγμα των δρόμων, είτε με ότι άλλο χρειαστεί.

Χιόνια ορεινά Δήμος Καλαμάτας (3)

Η μία αλατιέρα του Δήμου επιχειρεί, με οδηγό τον πρόεδρο της Κοινότητας Αλαγονίας, Γιώργο Καζάκο. Επίσης συνδράμει με αλατιέρα η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας έχει ενημερώσει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων από την 22η χ/θ έως την 41η χ/θ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χιόνια ορεινά Δήμος Καλαμάτας (2)

Στην Πολιανή , όπου υπάρχει σε ετοιμότητα η δεύτερη αλατιέρα του Δήμου, με οδηγό τον εθελοντή Παναγιώτη Σπυρόπουλο, χιονίζει από το πρωΐ, όπως και στα ορεινά διαμερίσματα της Δ.Ε. Αρφαρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται σύντομα ύφεση των φαινομένων στην περιοχή, όμως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω πιθανού παγετού.

Χιόνια ορεινά Δήμος Καλαμάτας (1)

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis