home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Τολό: Σκουπίδια κάνουν… πάρτι κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία

Αυτοψία σε αυτοσχέδιο «σκουπιδότοπο» που βρίσκεται σε χωράφι παρακείμενο του Περιφερειακού δρόμου - Τι έχουν ζητήσει με έγγραφό τους Μάκαρης και Μπικάκης

Μετά από πλήθος επωνύμων καταγγελιών, όχι μόνο μονίμων κατοίκων αλλά και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Τολού Αργολίδας, οι οποίες απευθύνθηκαν τόσο στον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του Συνδυασμού «Νέα Εποχή», Νίκο Μπικάκη, όσο και στον ίδιο τον Κώστα Μάκαρη, κάμερα επισκέφθηκε το χώρο που περιγράφεται στις προαναφερθείσες καταγγελίες.

Πρόκειται για ένα χωράφι, παρακείμενο του Περιφερειακού δρόμου του Τολού, γεμάτο μπάζα και σκουπίδια, τα οποία κάνουν… πάρτι στο χώρο, όντας ορατά από τα διερχόμενα οχήματα και πεζούς. Επιπλέον, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από εξοχικές και μόνιμες κατοικίες και καταλύματα τουριστικής φιλοξενίας, δημιουργώντας έντονη δυσοσμία.

Τολό σκουπίδια (3)

Αυτοψία στο χώρο

Αμέσως μετά την προσχώρησή του στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Εποχής», ο κ. Μπικάκης κάλεσε τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Μάκαρη για επιτόπου αυτοψία του συγκεκριμένου αυτοσχέδιου «σκουπιδότοπου».

Όπως αναφέρει η παράταξη Μάκαρη: «Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα είναι αδιάψευστες αποδείξεις της ανικανότητας της νυν Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί το χρόνιο πρόβλημα αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών με βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο».

«Ήδη, το Τολό έχει βασανιστεί πολύ εξαιτίας της χωματερής στο άνω μέρος του χωριού, της οποίας ένα μεγάλο μέρος έχει ευτυχώς κλείσει», προσθέτει.

Τολό σκουπίδια (2)

Ο Νίκος Μπικάκης τονίζει αυτό που είναι φαεινότερον ηλίου: «μια τέτοια εικόνα είναι ντροπή για έναν τόπο που προάγει πολιτισμό, σέβεται τους κατοίκους και επισκέπτες του και προστατεύει την υγεία τους».

Το έγγραφο προς τον Τοπάρχη

Ήδη ο κ. Μπικάκης έχει καταθέσει έγγραφο στον υπεύθυνο Τοπάρχη του Δήμου Ναυπλιέων από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Μάκαρη, ο οποίος ζητά να αδειάσει άμεσα αυτός ο χώρος απορριμμάτων, δίνοντας προθεσμία τριών ημερών. Εάν δεν γίνει αυτό εμπρόθεσμα, θα ακολουθηθεί ο δρόμος της επίσημης εισαγγελικής παρέμβασης για τη διευθέτηση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Ο κ. Μάκαρης έχει τονίσει επανειλημμένως ότι, «όλοι οι συνεργάτες του, ο καθένας στον τομέα του, είναι η αιχμή του δόρατος για τη λύση όλων των προβλημάτων του Δήμου Ναυπλιέων».

Τονίζει, επιπροσθέτως, ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αίσια έκβαση όλων των καταστάσεων που χρήζουν τακτοποίησης, να καταγγείλουν οι πολίτες όλα τα κακώς κείμενα των Δημοτικών πεπραγμένων ούτως ώστε να περάσει ο Δήμος Ναυπλιέων στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ πραγμάτων που ο τόπος μας αξίζει».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button