home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Εργαστήριο από το Harvard Ναυπλίου: «Ο Φιλελληνισμός διαμέσου των Αιώνων»

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στο Φιλελληνισμό κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821-30

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard που εδρεύει στο Ναύπλιο, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Ο Φιλελληνισμός διαμέσου των Αιώνων». Το εργαστήριο εστιάζει στη διαχρονική απήχηση του φαινομένου της διεθνούς συμπάθειας προς τους Έλληνες και αναλύει τους κύριους θεματικούς άξονες οι οποίοι έχουν καταστήσει το Φιλελληνισμό τόσο επιδραστικό στο 19ο αιώνα, όσο και επίκαιρο και σήμερα.

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στο Φιλελληνισμό κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821-30. Δεν περιορίζεται ωστόσο μόνο στον πρώιμο 19ο αιώνα, αλλά εξετάζει και μορφές και επιβιώσεις του φαινομένου στους επόμενους δύο αιώνες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία διάδρασης τόσο μεταξύ τους, με τον συντονιστή, όσο και με συναφές πρωτογενές υλικό.

Η πραγματοποίηση του στο χώρο του Μουσείου Φιλελληνισμού θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να έρθουν σε άμεση επαφή με μια πλουσιότατη συλλογή φιλελληνικών εκθεμάτων (εγγράφων, έργων τέχνης, στολών, κτλ.), ορισμένα εκ των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του εργαστηρίου.

Συντονιστής του εργαστηρίου θα είναι ο Δρ. Χρήστος Αληπράντης, Υπότροφος Ερευνητής στον Φιλελληνισμό για Νέους Ερευνητές/τριες 2022–23 του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ruhr, Bochum. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί 18 και 19 Μαρτίου 2023, 11:00πμ-3:00μμ και είναι ανοικτό σε όλους (18 θέσεις). Η επιλογή θα γίνει από τον συντονιστή με βάση την αίτηση.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 1 Μαρτίου, 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Ο Φιλελληνισμός διαμέσου των Αιώνων».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button