home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Άργος: Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους, και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Αγροτικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι της Αργολίδας ξεκίνησαν κινητοποιήσεις διαρκείας - Τι ζητούν οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες

Στους δρόμους του Άργους βγήκαν τα τρακτέρ σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της Αργολίδας.

Αγροτικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις διαρκείας με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όπως δηλώνουν, θα εντείνουν τους ρυθμούς της διαμαρτυρίας.

Αφού συγκεντρώθηκαν τρακτέρ στις 11 το πρωί στην Πυργέλλα, στη συνέχεια έκαναν πορεία στο Άργος και κατέληξαν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, στην εθνική οδό Άργους – Κορίνθου.

Για αρκετά λεπτά έκλεισαν το δρόμο βάζοντας μπροστά τα γεωργικά μηχανήματα με την Αστυνομία να εκτρέπει την κυκλοφορία από παρακαμπτήριους δρόμους. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, όπως δηλώνουν οι αγρότες.

Γιατί διαμαρτύρονται οι αγρότες

«Η αδιαφορία της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων μας αναγκάζει να κινητοποιηθούμε» αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι:

  1. Αγροτικό πετρέλαιο στη μάνικα (σαν το ναυτιλιακό).
  2. Αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με πλαφόν 0,07 ευρω ανά KWH.
  3. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
  4. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  5. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος 300 ευρω ανά στρέμμα, σε μια σειρά προϊόντα (πορτοκάλια, βερίκοκα) που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση αρκετές φορές ακριβότερα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των απωλειών αγορών, του πολέμου στην Ουκρανία, ζημιές από καιρικά φαινόμενα, φαινόμενα αισχροκέρδειας σε παραγωγούς και καταναλωτές κλπ.
  6. Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Να μην ισχύσει ο συμψηφισμός που αποφάσισε ο ΕΛΓΑ για την προκαταβολή ζημιάς 300 ευρώ/στρέμμα. Να προχωρήσει άμεσα η εκδίκαση των ενστάσεων με αποζημίωση στο πραγματικό ύψος της ζημιάς από τον παγετό σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ Αργολίδας.
  7. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button