home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού από την Αρκαδία – «Καταστραφήκαμε όλοι»

Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα πριν βρει τραγικό θάνατο μετά την πτώση του F-4 Phantom στην Ανδραβίδα
Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας

Απαρηγόρητος ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του μετά από τη συντριβή στη θάλασσα του F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, κοντά στην Ανδραβίδα Ηλείας, όπου ήταν και η βάση του.

Ο πατέρας του ήρωα υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον γιό του την Κυριακή το μεσημέρι.

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… γιατί φεύγεις νωρίς του λέω», «φεύγω, γιατί το πρωί πετάω». Πέταξε και τέλος», ανέφερε.

«Του έλεγα εγώ κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου». «Όχι πατέρα, μου λέει, θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη». Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

Ο Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας αν και νεαρός σε ηλικία, θεωρούνταν ικανότατος χειριστής και με προοπτικές. Είχε καταγωγή και από τα Δολιανά Αρκαδίας, πήγε σχολείο στην Τρίπολη και μετά πέρασε στη σχολή Ικάρων. Η οικογένεια έχει δύο ακόμη παιδιά, το ένα βρίσκεται στην Αμερική. Το μεγάλο του όνειρο από μικρό παιδί ήταν να γίνει Ίκαρος.

Δυστυχώς, η μοίρα του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι, με τον ίδιο να είναι γραφτό να μπει στο πάνθεον των Ιπταμένων ηρώων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis