home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρκαδίαΕυρώπηFeatured

Η Ευρώπη κέρδισε την Πελοπόννησο – Κέντρισε το ενδιαφέρον πολιτών και δημοσιογράφων

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αθήνας και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργάνωσαν ένα διήμερο στην Τρίπολη με ημερίδα και σεμινάριο

Κέντρισε το ενδιαφέρον πολιτών και δημοσιογράφων το διήμερο που διοργάνωσε στην Τρίπολη, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αθήνας και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του 2024, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο».

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, ήταν επιτυχής με τη συμμετοχή πολιτών, που αγωνιούν για τα Ευρωπαϊκά θέματα, θέτοντας μάλιστα σημαντικές ερωτήσεις αναφορικά με την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση, θέματα στα οποία υστερεί η περιοχή. Αφορμή το σκέλος της ημερίδας που είχε θέμα την «Κυκλική Οικονομία».

Παράλληλα, εξαιρετικό ήταν το ενδιαφέρον για την «Αναπτυξιακή στρατηγική της Πελοποννήσου», ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή δημοσιογράφων από όλη την περιφέρεια, που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τα «εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιούν για διευκόλυνσή τους στο Ευρωπαϊκό ρεπορτάζ.

Οι οικοδεσπότες του διημέρου στην Τρίπολη, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα και Άννα Δάντη, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ Ελβίρα Φόρτε και πολλά ακόμα στελέχη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο

Η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο» που πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, άνοιξε με την εισαγωγική τοποθέτηση του Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη, ο οποίος επισήμανε ότι «Οι πολίτες στην πραγματικότητα προσδοκούν από την ΕΕ να συνεχίσει να εξασφαλίζει Ειρήνη – Δημοκρατία – Ευημερία υπό τις νέες συνθήκες. Οι πολίτες προσδοκούν από την ΕΕ να τους προσφέρει προστασία από τις νέες απειλές». Ο κος Τσουτσοπλίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στο τρίπτυχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επόμενα χρόνια: Πράσινη ανάπτυξη, ψηφιακή ανάπτυξη, ανάπτυξη δίκαιη.

Στη θεματική «Αναπτυξιακή στρατηγική της Πελοποννήσου», μίλησαν – μεταξύ άλλων – ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και η υπεύθυνη της ομάδας επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άννα Δάντη.

Ο Νίκας

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως δήμαρχος και ως Περιφερειάρχης σχετικά με την υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας.

Εκδήλωση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Τρίπολη (2)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Όπως τόνισε ο κος Νίκας με τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα από την ΕΕ, η Πελοπόννησος έχει τη δυνατότητα να λάβει 400 εκατομμύρια ευρώ και αν προστεθούν όλα τα άλλα κονδύλια – όπως είπε – η περιοχή αποκτά τεράστιες δυνατότητες για θέσεις εργασίας και ανάπτυξης. Και πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης: «Ο τόπος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί». Αναφέρθηκε δε, στο τρίπτυχο που σύμφωνα με τον ίδιο έχει ανάγκη χρηματοδότησης η Πελοπόννησος, που είναι α) Ο Πολιτισμός (ανάδειξη και σωτηρία των μνημείων), β) Το Περιβάλλον, γ) Οι Μεταφορές.

Κυκλική οικονομία

Το θέμα της κυκλικής οικονομίας που συντόνισε η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη, με ομιλητές τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή του δικτύου πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» Γιάννη Γεώργιζα, προκάλεσε το ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά και των πολιτικών που παραβρέθηκαν.

Εκδήλωση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Τρίπολη (5)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Ο κος Κυμπουρόπουλος, επισήμανε ότι όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση των νέων, για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ εκτός από την προστασία μίλησε και για αξιοποίηση του περιβάλλοντος.

Ευρώπη και δημοσιογράφοι

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και η συμμετοχή δημοσιογράφων της Πελοποννήσου, στο επιμορφωτικό σεμινάριο, που διοργανώθηκε στην Τρίπολη με τίτλο: «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ».

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η υπεύθυνη Τύπου Ελβίρα Φόρτε, και άλλα στελέχη, καθώς και η Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα και Άννα Δάντη, έδωσαν με απλό και κατανοητό τρόπο στους δημοσιογράφους, όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για διευκόλυνση τους στο Ευρωπαϊκό ρεπορτάζ, ώστε να μπορούν να φέρουν πιο κοντά την Πελοπόννησο στην Ευρώπη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button