home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Απαντήσεις ψάχνει ο Πουλάς από τον ΕΛΓΑ

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ήρας επισκέφθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Απαντήσεις ψάχνει ο Πουλάς από τον ΕΛΓΑ
Πουλάς Ήρα

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ήρας και συζήτησε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Χάρη Μακρή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην περιοχή.

Μετά την συνάντηση ο βουλευτής δήλωσε:

«Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Ήρας αλλά και ολόκληρης της Αργολίδας βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση λόγω των προβλημάτων στην συγκομιδή και τη διάθεση των πορτοκαλιών και των μανταρινιών.

Έχουμε 27 Ιανουαρίου και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής βρίσκεται ακόμα πάνω στα δένδρα. Οι δε τιμές παραγωγού που προσφέρονται από τους εμπόρους είναι τόσο χαμηλές που δεν καλύπτουν τα έξοδα καλλιέργειας, οδηγώντας τους αγρότες σε οικονομικό μαρασμό. Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών, όπως η παροχή μέσω de minimis ενίσχυσης 300 ευρώ ανά στρέμμα κατ΄ ελάχιστον, όπως ζητούν οι παραγωγοί.

Επιπλέον, ο ΕΛΓΑ και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να δώσουν απαντήσεις για το φιάσκο των προκαταβολών στα πορτοκάλια και τις κρατήσεις που έγιναν στις αποζημιώσεις που έλαβαν οι παραγωγοί λόγω συμψηφισμών πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις επί των πορισμάτων για τις ζημιές του Ιανουαρίου 2022. »

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis