home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος 1928: Ένας άγριος φόνος και το κόλπο των χωροφυλάκων που έπιασε στον ύπνο τον δράστη

Ο άτυχος άνδρας έφερε τραύματα στο πρόσωπο και σε διάφορα μέρη του σώματός του που έκανε σαφές ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια
Πλατεία Αγίου Πέτρου Άργος παλιά

Στις 30 Οκτωβρίου 1928 μία άγρια δολοφονία αναστάτωσε το Άργος με θύμα έναν 40χρονο άνδρα ονόματι Μιχαήλ Βολάκη. Το πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε μία τάφρο, κοντά σε αποθήκη, από έναν σοφέρ που ονομαζόταν Παναγ. Μεντής. Όπως ερχόταν από Ναύπλιο προς Άργος παρατήρησε επί της δημόσιας οδού το σώμα ενός νεκρού άνδρα και ενημέρωσε αμέσως τη χωροφυλακή η οποία έσπευσε στο σημείο. Ο άτυχος άνδρας έφερε τραύματα στο πρόσωπο και σε διάφορα μέρη του σώματός του που έκανε σαφές ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Η σορός μεταφέρθηκε στην κλινική Κεραμίδα όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μάλιστα να φθάσουν στα ίχνη του δράστη ο οποίος ομολόγησε την πράξη του ισχυριζόμενος λόγους τιμής. Επρόκειτο για τον 18χρονο Άγγελο Βαρλεζή του Δημητρίου, κάτοικο Άργους, όπως και το θύμα.

Πώς αποκαλύφθηκε από μόνος του ο δράστης

Οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν εξ’ αρχής στη συνοικία «Γεφύρια». Οι αξιωματικοί της χωροφυλακής φέρθηκαν πολύ έξυπνα και χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης κατάφεραν να του αποσπάσουν ομολογία, πιάνοντάς τον κυριολεκτικά στον ύπνο.

Έχοντας υπόνοιες μόνο που μπορεί να μένει ένας εκ των υπόπτων, εισέβαλαν στο σπίτι και τον βρήκαν να κοιμάται. Ο μοίραρχος της χωροφυλακής τον ξύπνησε και του είπε «ήλθε ο Μιχάλης και μας είπε ότι τον χτύπησες εσύ», υπονοώντας τον φονευθέντα. Τότε ο δράστης έκανε το μοιραίο λάθος και απάντησε ότι όντως αυτός ήταν που τον χτύπησε, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για το τι είχε συμβεί.

Ο δράστης της δολοφονίας πιθανώς μη γνωρίζοντας ακόμα τη μοιραία κατάληξη της πράξης του, έκανε λόγο για επίθεση σε βάρος του με ανήθικους σκοπούς, που τον οδήγησαν στο να μαχαιρώσει το θύμα με σουγιά. Παράλληλα αρνήθηκε ότι κίνητρό του ήταν η ληστεία.

Έτσι λοιπόν πιάστηκε στη φάκα ο δολοφόνος, με τους αστυνομικούς της εποχής βέβαια να εξετάζουν και τα δύο ενδεχόμενα, αν επρόκειτο δηλαδή για ληστεία μετά φόνου ή αν ήταν λόγοι τιμής που οδήγησαν στην άγρια δολοφονία του Μιχάλη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis