home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποιος δήμος της Πελοποννήσου είναι ο μόνος στη χώρα που δεν έχει ψηφίσει ακόμα προϋπολογισμό και γιατί

Τι λέει ο δήμαρχος Μεγαλόπολης για τη μη προσέλευση των Αντιπολιτεύσεων στα Δημοτικά Συμβούλια
Λεφτά

Ο Δήμος Μεγαλόπολης είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας που δεν έχει ψηφίσει ακόμα προϋπολογισμό, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Θανάσης Χριστογιαννόπουλος. Ο λόγος, η συστηματική των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης από τα δημοτικά συμβούλια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη απαρτία.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μεγαλόπολης:

«Για τρίτη συνεχόμενη φορά προσκλήθηκε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου μας για συζητήσει και ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας για το νέο έτος.

Δυστυχώς, και αυτή τη φορά δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη απαρτία, εξαιτίας της αποχής των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Ο λόγος; Επικαλούνται πως το Δημοτικό Συμβούλιο δε μπορεί να συνεδριάσει νόμιμα, έπειτα από απόφαση που έλαβε το ΣτΕ για τη λειτουργία των οικονομικών επιτροπών των Δήμων.

Είμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος στη Χώρα που δεν έχει ψηφίσει Προϋπολογισμό. Σε όλους τους Δήμους επικράτησε η σύνεση και η λογική που επιτάσσει τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους, με την ψήφιση των οικείων Προϋπολογισμών. Προφανώς, στους λοιπούς Δήμους δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες, όπως έχουμε στη Μεγαλόπολη.

Να σημειώσω ότι, εμείς λειτουργούμε με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου, δηλαδή καθόλα νόμιμα, που μας λένε ότι μέχρι την ψήφιση νέας νομοθετικής ρύθμισης και έκδοσης νέας εγκυκλίου, ισχύει ο υπάρχων νόμος. Άρα, σαφώς και δεν μπορούμε από μόνοι μας να επαναφέρουμε τον προηγούμενο.

Για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε η αντιπολίτευση του Δήμου μας, όπως είχε κάνει με την άρνησή της στο φυσικό αέριο…

Η καθυστέρηση ψήφισης του Προϋπολογισμού μοιραία εμποδίζει τη διάθεση πιστώσεων για απαραίτητες προμήθειες, υπηρεσίες, έργα καθώς και την πληρωμή οφειλών, που αφορούν και την τοπική αγορά.

Θα ήθελα να τονίσω ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, στις 7 Μάιου 2018, δηλαδή με την προηγούμενη διοίκηση και εισηγητή τον κ. Τσιριγώτη, με ψήφισμά του ζητούσε την απόσυρση του νομοσχεδίου της απλής αναλογικής στους δήμους, δηλαδή αυτόν που τώρα υπερασπίζονται. Ψήφισαν χαρακτηριστικά τότε, για τον νόμο που σήμερα υπερασπίζονται, ότι “οδηγεί τους δήμους σε ακυβερνησία, χάος και παράλυση”. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ως Δημοτική Αρχή και τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσουμε να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Ευελπιστούμε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Για κάθε ημέρα καθυστέρησης, δε φέρουμε καμία ευθύνη».

Δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος
Δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis