home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεγαλόπολη: Θεοφάνια σε γεφύρια και ποτάμια, μέσα σε ένα μαγευτικό σκηνικό

Θεοφάνια Μεγαλόπολη

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των Υδάτων στο Δήμο Μεγαλόπολης. Δεδομένου ότι η περιοχή δεν έχει παραθαλάσσια μέρη, η κατάδυση του τίμιου σταυρού έγινε πάνω από παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια και μέσα σε ποτάμια, σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού χοροστατούντος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν:

Στη Δημοτική Ενότητα Φαλαισίας θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών Σκορτσινού και Αγιασμός των Υδάτων δια της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στις πηγές του Ευρώτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου.

Στη Δημοτική Ενότητα Γόρτυνος θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Καρύταινας και Αγιασμός των Υδάτων δια της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη γέφυρα του ποταμού Λουσίου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κ. Αντώνης Κυριακόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κα. Γεωργία Παναγοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Σιέμπος, Παναγιώτης Μανιάτης και Γιάννης Μπουγιούκος, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Κώστας Μιχόπουλος και Σπύρος Τσιριγώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πολύβιος Κακκαβάς, Ηλίας Κουρής, Δημήτρης Γιώτης, Σταύρος Αθανασόπουλος, Φώτης Καρατζαφέρης, Βασίλης Χίνης, Γιώργος Μαρκολιάς, Παναγιώτης Νικητόπουλος και Νίκος Μπελιάς, ο Πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης Α.Ε. κ. Γεώργιος Σαφλαγιούρας, ο Πρόεδρος της ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Μπούρας, ο Αντιπύραρχος κ. Χρήστος Μπουντούρης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis