Home design
home design

Φρενίτιδα με το Glass Onion: Ψάχνουν όλοι να βρουν τη βίλα στο Πόρτο Χέλι – Το κόλπο που σκαρφίστηκε το Netflix

Τα γυρίσματα έγιναν σε Αργολίδα, Σπέτσες, Σερβία και Νέα Υόρκη, ενώ παρελαύνει πλήθος αστέρων του Χόλιγουντ με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Γκρεγκ
glass onion

Μια υπερπολυτελής βίλα «σε ιδιωτικό ελληνικό νησί με πανοραμική θέα στο Αιγαίο και την Πελοπόννησο διατίθεται προς πώληση για 450 εκατομμύρια δολάρια». Αυτή η αγγελία για πολλούς μπορεί να φαντάζει επιθυμία των ονείρων τους, όμως για το Netflix είναι το τρικ με το οποίο διαφημίζει τη νέα του ταινία «Glass Onion: A Knives Out Mystery», η οποία στις λίγες μέρες που έχει κυκλοφορήσει σπάει ήδη ταμεία.

Τα γυρίσματα έγιναν σε Αργολίδα, Σπέτσες, όσο και σε Σερβία και Νέα Υόρκη, ενώ παρελαύνει πλήθος αστέρων του Χόλιγουντ, όπως οι Ντάνιελ Γκρεγκ, Έντουαρντ Νόρτον, Κέιτ Χάντσον και Ντέιβ Μπατίστα (ο πρώην παλαιστής του WWE), όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Atlas of Wonders.

βίλα
Φώτο: AmanZoe

Ψάχνουν όλοι στη Google να βρουν τη βίλα

Την τιμητική της έχει για ακόμα μία περίοδο η Ελλάδα στις αναζητήσεις των ξένων στο διαδίκτυο για τουριστικούς προορισμούς, αυτή τη φορά μέσα στο 2023.

Αφορμή έχει σταθεί η νέα ταινία του Netflix με τον τέως «Τζέιμς Μποντ» Ντάνιελ Κρεγκ που άρχισε να προβάλλεται στη δημοφιλή πλατφόρμα στις 23 Δεκεμβρίου.

Γοητευμένοι από τα τοπία των Σπετσών όπου φιλοξενήθηκε η παραγωγή, αλλά και την πολυτελή βίλα όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση της ταινίας Glass Onion: A Knives Out Mystery, οι Βρετανοί και όχι μόνο, έχουν αρχίσει τις αναζητήσεις στη μηχανή της Google για «διακοπές στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από τη γνωστή μηχανή αναζήτησης που παρέθεσαν οι Times, ο αριθμός των σχετικών αναζητήσεων έχει διπλασιαστεί μετά την προβολή της ταινίας σε επίπεδα που συναντάμε στα τέλη καλοκαιριού, για όσους θέλουν αποδράσεις της τελευταίας στιγμής.

Παράλληλα έχουν εκτοξευθεί οι αναζητήσεις για το θέρετρο όπου βρίσκεται η εν λόγω βίλα, στο Πόρτο Χέλι.

Ο παραγωγός του Glass Onion, Ραμ Μπέργκμαν, σχολίασε ότι μετά την ταινία ο κόσμος «100% θα θέλει να πάει στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε δε πως «είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως η τοποθεσία που βλέπουν στην ταινία είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα έβλεπαν στην πραγματική ζωή». Όπως εξήγησε, μόνο ο γυάλινος θόλος πάνω από τη βίλα και ένας πλωτήρας έχουν προστεθεί ψηφιακά στο σκηνικό.

Πάντως το κόστος ενοικίασης της συγκεκριμένης βίλας ανέρχεται σε 40.000 ευρώ τη νύχτα, δηλαδή πάνω από τον μέσο ετήσιο μισθό στη Βρετανία.

glass onion
Φώτο: Netflix

Η ψεύτικη αγγελία του Netflix

Η συνδρομητική πλατφόρμα σκαρφίστηκε ένα κόλπο για να προωθήσει την ταινία, που κυκλοφόρησε για περιορισμένες κινηματογραφικές προβολές το διάστημα 23-29 Νοεμβρίου και είναι διαθέσιμη διαδικτυακά από τις 23 Δεκεμβρίου. Δημιούργησε το φανταστικό νησί Pisceshite και κυρίως μια φανταστική υπερπολυτελή βίλα, που διαθέτει τη δική της αγγελία στο διαδίκτυο, με ορισμένους να τσιμπάνε το «δόλωμα».

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των θεατών που παρακολούθησαν την ταινία, είναι η βίλα στην οποία διαδραματίζεται η υπόθεση. Μάλιστα, με μια πρόχειρη αναζήτηση στην Google, μπορεί κάποιος να εντοπίσει πλήθος ξένων δημοσιευμάτων που αναφέρονται στον «κρυφό παράδεισο» του «Glass Onion».

Χαρακτηριστικά, το site Time Out αναφέρει ότι το Netflix δημιούργησε μια ψεύτικη αγγελία στην αμερικανική ιστοσελίδα ακινήτων Zillow, όπου διατίθεται η βίλα προς «πώληση» για 450 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου 423 εκατομμύρια ευρώ.

«Η εκπληκτική πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και την Πελοπόννησο σας περιμένει σε αυτή την ιδιωτική νησιωτική όαση που σχεδίασε και επιμελήθηκε ο ιδρυτής της Alpha Industries Miles Bron», γράφει χαρακτηριστικά η αγγελία για το ακίνητο των 29.000 τ.μ.

Επίσης, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι διαθέτει επτά ιδιωτικά στούντιο -με το κάθε ένα να έχει διαφορετική αισθητική-, έξι πισίνες, ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο και χώρους διασκέδασης που είναι διακοσμημένοι με περίτεχνα γλυπτά και γνωστούς πίνακες καλλιτεχνών όπως ο Banksy. Επιπλέον, αυτό που ξεχωρίζει είναι μια κατασκευή στη βίλα σε σχήμα κρεμμυδιού -έγινε με χρήση CGI-, κάτι που αποτελεί ευθεία αναφορά στον τίτλο της ταινίας, αφού Onion σημαίνει κρεμμύδι.

Όμως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς η βίλα υπάρχει μεν, αλλά δεν διατίθεται προς πώληση και δεν είναι σε κάποιο ιδιωτικό νησί, αλλά στη Villa 20 του Amanzoe Resort, κοντά στο Πόρτο Χέλι.

βιλα2
Φώτο: AmanZoe

Η υπόθεση της ταινίας

Η ταινία «Glass Onion: A Knives Out Mystery» διαδραματίζεται στο φανταστικό ελληνικό ιδιόκτητο νησί Pisceshite.

Όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του IMDb που περιγράφει τη σύνοψη της υπόθεσης, πέντε μακροχρόνιοι φίλοι είναι καλεσμένοι στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Μάιλς Μπρον. Και οι πέντε γνωρίζουν τον Μπρον από παλιά και του οφείλουν τον τρέχοντα πλούτο, τη φήμη και την καριέρα τους.

Ο Μάιλς Μπρον όμως, βρίσκεται δολοφονημένος και στην πραγματικότητα, όλοι έχουν λόγους να τον σκοτώσουν.

Ωστόσο, καλεσμένος είναι και ο Benoit Blanc, ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου…

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis