home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΜεσσηνίαΚοινωνίαFeatured

Ναύπλιο: Απρόσμενη οικονομική ενίσχυση για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Ποιους κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς αποφάσισε να ενισχύσει η καπνοβιομηχανία Καρέλιας, με συνολικά 1.000.000 ευρώ.

Έναν επιπλέον μισθό και άλλες έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις θα δώσει η Καπνοβιομηχανία Καρέλιας σε όλους τους εργαζόμενους της, χάρη στην κερδοφορία-ρεκόρ που κατέγραψε μέσα στη χρονιά. Επίσης γνωστοποίησε τις οικονομικές ενισχύσεις φορέων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στο Ναύπλιο. Το Πανεπιστημιακό Τμήμα επιβραβεύεται με ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγει στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, για φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό του 1.000.000 ευρώ τους εξής φορείς:

  • Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με το ποσόν των € 200.000 εκ των οποίων € 50.000 για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη μας.
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των € 200.000 προκειμένου να προμηθευτεί οφθαλμολογικό χειρουργικό μικροσκόπιο καθώς και σύστημα πληθυσμογραφίας – αντιστάσεων – διάχυσης στατικών όγκων και ταλαντωσιμετρίας.
  • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενίσχυση σε είδος αξίας € 200.000.
  • Τον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος με το ποσόν των € 60.000.
  • Το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή συνεισφορά του προς το παιδί, με το ποσόν το ποσόν των € 70.000.
  • Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των € 50.000.
  • Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000.
  • Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο) για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους εγκλείστους των φυλακών Τύρινθας, Ναυπλίου, Τρίπολης και Κορυδαλλού» με το ποσόν των € 50.000.
  • Το Περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ με το ποσόν των € 70.000 για την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.
  • Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» με το ποσόν των € 50.000.

Στις ευχές του προς τους εργαζόμενους, ο κ. Ανδρέας Καρέλιας ανέφερε πως «σημειώσαμε τον υψηλότερο τζίρο στην ιστορία μας, ξεπερνώντας ακόμα και την πολύ πετυχημένη περσινή χρονιά», ενώ για το 2023 προειδοποίησε ότι «θα είναι από τις πιο απαιτητικές χρονιές, κατά την οποία θα πρέπει να ξεπεράσουμε, για άλλη μία φορά, τον εαυτό μας»

Οι έκτακτες παροχές προς τους εργαζομένους, όπως επίσης και η συνολική ενίσχυση των κοινωφελών φορέων, ξεπερνούν τα 4.500.000 ευρώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button