home design 800x400
home design 1170Χ320

Η απογραφή έφερε αλλαγές σε βουλευτικές έδρες – Κερδισμένη η Πελοπόννησος

Τι θα συμβεί σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία – Δείτε αναλυτικούς πίνακες μετά τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Βουλή

Η απογραφή 2021 έφερε αλλαγές στις βουλευτικές έδρες όπου αρκετές περιφέρειες θα αλλάξουν τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγουν. Η Πελοπόννησος βγαίνει κερδισμένη κατά μία έδρα στην Αχαΐα, ενώ οι νομοί που ακούγονταν ότι θα έχαναν έδρες, τελικά μένουν στα ίδια. Όσο αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου το σκηνικό μένει αμετάβλητο, ενώ το ίδιο ισχύει και με την Ηλεία.

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ14 εκλογικές περιφέρειες χάνουν ή κερδίζουν έδρες ενόψει των εκλογών που θα γίνουν το 2023.

Πού υπάρχει αύξηση βουλευτικών εδρών

Συγκεκριμένα, σε έξι εκλογικές περιφέρειες υπάρχει αύξηση του αριθμού των βουλευτικών εδρών και σε οκτώ περιφέρειες μείωση των εδρών.

Πιο αναλυτικά, κερδισμένη βγαίνει η Αττική καθώς δύο έδρες παίρνει ο Νότιος Τομέας της Β΄ Αθηνών και η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ μία επιπλέον έδρα θα έχουν ο Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών, ο Δυτικός Τομέας της Β΄ Αθηνών.

Επίσης, μία παραπάνω έδρα παίρνει η Α’ Θεσσαλονίκης και μία η Αχαΐα με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2021.

Ποιοι χάνουν βουλευτικές έδρες

Στον αντίποδα, από μία έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, οι Σέρρες, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Κοζάνη, η Άρτα, η Καστοριά και η Θεσπρωτία.

Οι δύο τελευταίες περιφέρειες, με το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, καθίστανται πλέον μονοεδρικές.

Αναλυτικά στοιχεία

Αναλυτικά, οι αλλαγές που επέρχονται στον πίνακα που ακολουθεί:

pinak

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis