home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Απλήρωτοι συνταξιούχοι δυο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά

Στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) συνταξιούχος στήνεται από το πρωί στο μπαλκόνι του σπιτιού του για να δει πότε θα φτάσει το αυτοκίνητο του ταχυδρόμου, που δεν έφτασε ακόμα
χέρια ηλικιωμένου με μπαστούνι

Ο γεροντάκος στο χωριό Άγιος Δημήτριος (Μετόχι) στην Αργολίδα, στημένος στο μπαλκονάκι του σπιτιού του, αναμένει τις τελευταίες ημέρες να δει το αυτοκίνητο του ταχυδρόμου να έρχεται, για να παραλάβει τη σύνταξή του, αλλά εκείνο ακόμα να φανεί. Είναι η περιγραφή που δίνουν κάτοικοι του χωριού στο anagnostis.org , μεταφέροντας εικόνες από την αγωνία των συνταξιούχων, να παραλάβουν τις συντάξεις τους, μέσα στις γιορτές.

Σύμφωνα με καταγγελία, απλήρωτοι παραμένουν συνταξιούχοι που αναμένουν συντάξεις από τον ΟΓΑ και Αναπηρικές, δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι), αφού δεν έχει φτάσει ακόμα ο ταχυδρόμος στο χωριό τους.

Πρόκειται για ανθρώπους ανήμπορους που περιμένουν αυτή την πενιχρή σύνταξη για να πάρουν ένα κιλό κρέας, όπως λένε.

Εκτός από τις συντάξεις περιμένουν όπως λένε – και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ήδη έχουν λήξει.

Συνταξιούχος αναφέρει ότι έχει προσπαθήσει τα τελευταία 24ωρα να επικοινωνήσει με το ταχυδρομείο του Λυγουριού, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει συγκεκριμένη απάντηση για την ημερομηνία που θα περάσει ο διανομέας.

Άλλοι συνταξιούχοι έχουν απευθυνθεί και στον δήμο, ο οποίος όμως μόνο πιέσεις μπορεί να ασκήσει, αφού δεν είναι δική του η ευθύνη και αρμοδιότητα.

Σε απάντηση του τεράστιου  προβλήματος  που έχει δημιουργηθεί, τόσο στον Αγ. Δημήτριο (Μετόχι), όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου Επιδαύρου, σε σχέση με την παράδοση των συντάξεων στους δικαιούχους, ερωτηθείς ο δήμαρχος Τάσος Χρόνης, δήλωσε τα εξής: «Παρότι το συγκεκριμένο θέμα, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μας, έχουμε επανειλημμένως προσφύγει τόσο σε έγγραφες όσο δια βοής διαμαρτυρίες, προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ και προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσο και  προς τους τρείς βουλευτές της Αργολίδας, οι οποίοι με τη σειρά τους το ανέφεραν στη Βουλή και στους αρμόδιους Υπουργούς.

Δυστυχώς μετά το «ξήλωμα» των ΕΛΤΑ Λυγουριού, δεν υπάρχει κανένας που να αναλαμβάνει να κάνει πληρωμές για προφανείς λόγους. Η έσχατη λύση, είναι μια έντονη ομαδική διαμαρτυρία των κατοίκων του δήμου μας. Ειλικρινά λυπάμαι και καταλαβαίνω απόλυτα τους συνδημότες μας, αλλά να είναι σίγουροι ότι κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ότι περνάει από το χέρι μας».

Πληροφορίες του anagnostis.org , αναφέρουν πάντως ότι αύριο Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο διανομέας θα βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο για να καταβάλει τις συντάξεις. Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με το προσωπικό των ΕΛΤΑ είναι ιδιαίτερα μεγάλο στην Αργολίδα, εδώ και πολύ καιρό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis