home design 800x400
home design 1170Χ320

Όπου φύγει φύγει για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Ποιοι προορισμοί της Πελοποννήσου κάνουν τη διαφορά

Πού επιλέγουν να κάνουν γιορτές φέτος οι Έλληνες – Οι ορεινοί προορισμοί της Πελοποννήσου και η εξαίρεση
Μονεμβασιά

Κυρίως σε κλασικούς Χριστουγεννιάτικους ελληνικούς προορισμούς φαίνεται πως κινούνται οι Έλληνες κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων θυμίζοντας μέρες προ πανδημίας, αναφορικά με την πληρότητα αυτών των περιοχών.

Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, πολύ υψηλή πληρότητα παρουσιάζουν οι ορεινές περιοχές της, όπως είναι ο Ταΰγετος, ο Πάρνωνας και το Μαίναλο. Το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και με τη Μονεμβασία που εδώ και μέρες έχει φτάσει στο όριο της πληρότητας της.

Μάλιστα όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, «οι χειμερινοί-και όχι μόνο προορισμοί-ετοιμάζονται μέρες τώρα για τους φιλοξενούμενούς τους».

Ποιες περιοχές είναι sold out

«Η εύλογη αγωνία για την πιθανή επίδραση της οικονομικής πίεσης στα πλάνα των Ελλήνων για διακοπές, ακολουθήθηκε από την ικανοποίηση για το πολύ αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις, σε σημείο που αρκετές περιοχές της χώρας είναι ήδη sold-out», αναφέρει η Σοφία Ζαχαράκη. Την εικόνα συμπληρώνει η έντονη τουριστική κίνηση στις πόλεις αλλά και γεμάτες πτήσεις για την πλειοψηφία των προορισμών στην Ελλάδα. Πλήθος κόσμου ταξιδεύει στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα της χώρας μας ενώ τα χιονοδρομικά μας κέντρα ετοιμάζονται για τη σεζόν που ελπίζουμε να έχει την ποσότητα και την ποιότητα της περσινής χιονόπτωσης, προσθέτει η υφυπουργός Τουρισμού.

Τις εφετινές εορτές, αδιαμφισβήτητη τάση είναι η επιθυμία των ταξιδιωτών να επιδοθούν εναλλακτικές δραστηριότητες συνοδεύοντας έτσι την διαμονή τους στα ξεχωριστά μέρη της χώρας μας, σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη. Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι μέσα στις γιορτές αλλά και αμέσως μετά να αυξηθεί η απορροφητικότητα των υπαρχόντων vouchers από το πρόγραμμα «Tουρισμός για όλους» αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα περιορισμό σε οποιοδήποτε κατάλυμα στην Ελλάδα. Με άμεση πληρωμή του επιχειρηματία και πλήρη απάλειψη της γραφειοκρατίας, όπως τονίζεται σχετικά, με τη κυρία Ζαχαράκη να υπογραμμίζει: «Πιστεύουμε στην Ελλάδα των 12 μηνών και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε υποδομές αλλά και την προβολή της όλο τον χρόνο».

Πώς κινούνται οι Έλληνες

Αναφορικά με τους προορισμούς που θα κινηθούν οι Έλληνες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHatta) Λύσανδρος Τσιλίδης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι Έλληνες θα κινηθούν ουσιαστικά σε όλους τους χειμερινούς προορισμούς και ειδικότερα, προς Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Τρία Πέντε Πηγάδια, στη Δράμα, στα Τρίκαλα, στο Σέλι, στην Λίμνη Πλαστήρα, στα Μετέωρα, στο Πήλιο στο Περτούλι και στην Ελάτη.

Την ίδια στιγμή την τιμητική της θα έχει στην Στερεά Ελλάδα η Αράχοβα, στην οποία ήδη η πληρότητα είναι στο ζενίθ και η αναζήτηση καταλύματος την τελευταία στιγμή δύσκολη.

Στο μεταξύ ο κ. Τσιλίδης πληροφορεί ότι σημαντική μερίδα Ελλήνων ταξιδιωτών θα κινηθούν και εκτός Ελλάδος. Συγκεκριμένα, το Ροβανιέμι για μια ακόμη χρονιά θα γίνει πόλος έλξης Ελλήνων ταξιδιωτών, όπως επίσης, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Βιέννη, το Μόναχο, η Βουδαπέστη, η Σόφια, το Βελιγράδι η Ρώμη και η Φλωρεντία.

Πέραν των παραπάνω δημοφιλών προορισμών, κάποιες δεκάδες Ελλήνων ταξιδιωτών, που δεν έκαναν διακοπές το καλοκαίρι, θα κινηθούν προς Ντουμπάι, Μαρόκο, Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Ινδία, Λατινική Αμερική, Καναδά και Αμερική.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis