home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Κυψέλη αγάπης, φροντίδας και αλληλεγγύης

Οι εθελόντριες του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας δεν ξέχασαν τους άπορους ανήμερα των Χριστουγέννων
Σισσίτιο Ευαγγελίστριας (3)

Δεν σταματά τη δράση το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου ούτε τις μέρες των εορτών. Οι εθελόντριες ετοίμασαν περί τα 200 γεύματα ανήμερα των Χριστουγέννων και τα πρόσφεραν σε αυτούς που τα είχαν ανάγκη.

Οι άποροι της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου βρήκαν ένα ζεστό πιάτο φαγητό, μαγειρεμένο με αγάπη.

Σισσίτιο Ευαγγελίστριας (8)

Όπως αναφέρει ο εφημέριος της Ευαγγελίστριας π. Ελευθέριος Μίχος:

«Χριστούγεννα σήμερα και πολλοί ανταλλάσσουν δώρα και στρώνουν το γιορτινό, πλούσιο, πολύχρωμο και μοσχομυριστό τραπέζι. Για μερικούς όμως η εξασφάλιση των βασικών αγαθών διατροφής δεν είναι δεδομένη.

Άνθρωποι που ζουν μέσα στη φτώχεια, στο επίπεδο της απόλυτης εξαθλίωσης, χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα ηλικιωμένα χωρίς καμιά βοήθεια, περιμένουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό και ένα βλέμμα συγκατάβασης και ανθρωπιάς.

Μια τέτοια κυψέλη αγάπης, φροντίδας και αλληλεγγύης λειτουργεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Με την βοήθεια του θεού, καθημερινά αλλά και σήμερα, ημέρα της αγάπης, ημέρα των Χριστουγέννων, προσφέρουμε σε όλους ένα ζεστό φαγητό, μαγειρεμένο με μεράκι από τις ηρωίδες εθελόντριες.

Ευχαριστίες πολλές στον π. Ιωάννη Μητροσύλη και την Ενορία του, Αγία Τριάδα Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα), για την προσφορά τους σήμερα να στρώσουν αυτοί το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis