home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ζητούν τρένο Καλαμάτα – Μεσσήνη με επέκταση σε Μπούκα και Πεταλίδι

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Ζητείται επανεκκίνηση του τρένου
Τρένο Καλαμάτα Μεσσήνη

Με οριακή απαρτία πραγματοποιήθηκε προχθές το τελευταίο για το 2022 Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, αφού 18 ήταν οι σύμβουλοι που έδωσαν το «παρών». Μεταξύ άλλων ζητείται επανεκκίνηση του τρένου, αλλά και επέκτασή του μέχρι το Πεταλίδι.

Σχετικά με το τρένο, ο Τάσος Τσερπές ζήτησε από το Δήμο να μην υποτιμά την άποψη για την Μπούκα, αφού η παραλία της Καλαμάτας έχει κορεστεί, υπάρχει δυναμική στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μεσσήνης και έτσι το τρένο θα ήταν καλό να φτάσει μέχρι και στο Πεταλίδι.

Δηλώνοντας θιασώτης του τρένου, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπρατσιάκος ζήτησε να υπάρχει ρεαλισμός για τη λειτουργία του. Όπως είπε, όταν λειτουργούσε υπήρξαν φορές που στο δρομολόγιο Καλαμάτα – Μεσσήνη υπήρχαν μόνο δύο επιβάτες, ενώ πρόσθεσε ότι είναι αδύνατον να γίνει ανταγωνιστικό με τις υπάρχουσες υποδομές.

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ανέφερε ότι αν κάποιοι δουν το τρένο στην Μπούκα θα δουν και τον ίδιο δήμαρχο Αθηναίων.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γιώργος Τσώνης, που είχε δηλώσει όταν ήταν δήμαρχος υπέρ της λειτουργίας του τρένου και, μάλιστα, υπέρ της επέκτασης της γραμμής μέχρι την Μπούκα.

Ξεκινώντας, λοιπόν, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να βρει τρόπους για να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του τρένου και στη χειρότερη περίπτωση, ο Δήμος να βάλει ένα μικρό μέρος του ποσού που θα χρειαστεί.

Μιλώντας για το τρένο γενικότερα, είπε ότι η Ελλάδα είναι υπανάπτυκτη, αφού δεν μπορεί καν να λειτουργήσει το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας το θέμα του τρένου είπε ότι κανείς δεν μπορεί να κόψει ένα όραμα, «πρώτα οραματίζεσαι και μετά κατασκευάζεις» πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για τη σύνδεση με την Μπούκα.

Με πληροφορίες από tharrosnews.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis