home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέο έργο ανάπλασης από το Πράσινο Ταμείο στο Δήμο Επιδαύρου

Τί προβλέπει το έργο και για ποια σημεία
Έργο ανάπλασης Επίδαυρος 1

Ένα νέο έργο ανάπλασης έρχεται να ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο για το Δήμο Επιδαύρου, με σκοπό δύο ουσιαστικά σημειακές παρεμβάσεις στον πάνω δρόμο της Αρχαίας Επιδαύρου. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 125.000 ευρώ, με το Πράσινο Ταμείο να χρηματοδοτεί τα 100.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης.

Η πρώτη παρέμβαση αφορά στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου μελετώντας τον χώρο της πλατείας προτείνεται να δημιουργηθεί ένα χώρος ο οποίος με βάση τις βιοκλιματικές αρχές να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών σε ένα περιβάλλον, το οποίο να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες και να βρίσκεται ενταγμένο σε ένα φυσικό περιβάλλον με απλές και λιτές γραμμές, δημιουργώντας έναν αισθητά ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα.

Πιο αναλυτικά στον χώρο της πλατείας προτείνονται να πραγματοποιηθούν αλλαγές που αφορούν τη φύτευση νέων φυτών, τα υλικά επίστρωσης και νέο εξοπλισμό (φώτα, καθίσματα και κάδοι). Ο στόχος του σχεδιασμού είναι να δημιουργηθούν νέες ζώνες πρασίνου- καθιστικών, οι οποίες να συντροφεύουν τον χρήστη στο πέρασμα- στάση του.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά στο κοινόχρηστο τμήμα στο παλιό περίπτερο “μπάρμπα Αντρέα”, όπου προτείνεται να δημιουργηθεί περιμετρικά ένα πεζοδρόμιο με για την ομαλή προσβασιμότητα των πεζών, καθώς και ένα υδάτινο στοιχείο- κρήνη, το οποίο θα προσφέρει δροσιά το καλοκαίρι. Μάλιστα, προβλέπεται  το παλιό περίπτερο να μετακινηθεί ελαφρά, ώστε να χρησιμεύσει ως υπαίθρια βιβλιοθήκη ή ακόμα και με άλλη χρήση,  διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis