home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Αναστάτωση σε σχολείο με εργασίες ηλεκτροκόλλησης την ώρα του μαθήματος

Στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου οι εργάτες έπιασαν δουλειά πριν τελειώσει το σχολικό ωράριο
Εργασίες Ηλεκτροκόλλησης στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου (4)

Αναστάτωση δημιουργήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, όταν εργάτες άρχισαν να εργάζονται την ώρα του μαθήματος και πριν λήξει το σχολικό ωράριο. Την ώρα που είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το τραγικό περιστατικό με την φονική έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή, οι εργασίες ηλεκτροκόλλησης στο προαύλιο του γυμνασίου, στο Ναύπλιο ξεκίνησαν και εξελίσσονταν πριν φύγουν οι μαθητές από το σχολείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στο anagnostis.org οι εργασίες ηλεκτροκόλλησης γίνονταν προκειμένου να τοποθετηθούν και βαφτούν κάγκελα σε μία ράμπα.

Στις φωτογραφίες των εργασιών που εξασφαλίσαμε φαίνεται το συνεργείο να εργάζεται, ένα φορτηγό να βρίσκεται μέσα στο χώρο του σχολείου, καλώδια να είναι απλωμένα, ενώ κάποιος μαθητής παρακολουθεί. Όπως πληροφορηθήκαμε οι περισσότεροι μαθητές βρίσκονταν ακόμα στις τάξεις τους και μάλιστα κάποιοι προσπαθούσαν να γράψουν διαγώνισμα, παρά την φασαρία των εργατών, που έκαναν τη δουλειά τους, την ίδια ώρα. Οι εργασίες – όπως πληροφορηθήκαμε – ξεκίνησαν κατά τις 12 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που το σχολείο βρισκόταν σε λειτουργία.

Το θέμα των εργασιών στα σχολεία την ώρα του μαθήματος είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα, μετά το τραγικό περιστατικό με την φονική έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή. Η έκρηξη είχε σημειωθεί κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μαθητών που ακολουθούν το πρόγραμμα του ολοήμερου. Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του μαθητής της ΣΤ’ τάξης, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Ο διευθυντής του σχολείου είχε διαφωνήσει για το έργο αυτό και είχε στείλει τα έγγραφα να μη γίνονται οι εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, σύμφωνα με δηλώσεις του, τότε.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis