home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Περιφερειάρχης ο Μανιάτης; Μεταξύ ρακής και γαμοπίλαφου η συνάντηση με Σαμαρά

Το γεύμα σε κρητικό στέκι της Αθήνας και τα σενάρια για τη διαδοχή του Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Γιάννης Μανιάτης

Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον πρώην υπουργό Ενέργειας και πρώην βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη, να θέτει εαυτόν στη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ως διαδόχου του Παναγιώτη Νίκα, αν τελικά ο τελευταίος δεν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Το ενδεχόμενο, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να είναι έτοιμος να προτείνει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Μανιάτη, κερδίζει έδαφος μετά το γεύμα που είχε με τον Γιάννη Μανιάτη, μεταξύ ρακής και γαμοπίλαφου σε κρητικό στέκι της Αθήνας. Το γεύμα – σύμφωνα με την ψηφιακή εφημερίδα political.gr πραγματοποιήθηκε παρέα με φίλους και των δύο.

Η παρέα προτίμησε γαμοπίλαφο, ντολμαδάκια και άλλους εκλεκτούς μεζέδες συνοδεία ρακής και κρασιού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη ωτακουστές: «το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θερμό με πολλά γέλια. O πρώην πρόεδρος της ΝΔ εκτιμάει απεριόριστα τον Αργείτη πολιτικό και καθηγητή – αν θυμάστε, τον αποθέωσε στην πρόσφατη ομιλία του στα εγκαίνια του Ινστιτούτου – και θα ήθελε να τον φέρει στη Νέα Δημοκρατία».

Δημοσίευμα political για Σαμαρά Μανιάτη
Δημοσίευμα political για Σαμαρά Μανιάτη

Το γαμοπίλαφο και η Περιφέρεια

Το γαμοπίλαφο στο τραπέζι που συνέφαγαν Σαμαράς και Μανιάτης ίσως να είναι και συμβολικό, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί για το χτίσιμο μια διάδοχης κατάστασης του ήδη επιτυχημένου νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Το γαμοπίλαφο είναι το πιλάφι των γάμων και θα φανεί αν τελικά ο Γιάννης Μανιάτης θα εγκαταλείψει εκ νέου τα καθήκοντά του στο Πανεπιστήμιο, για να πολιτευθεί ξανά, αυτή τη φορά από τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Φτιαγμένο από ρύζι, ζωμό κρέατος και στακοβούτυρο, το γαμοπίλαφο είναι το βασικότερο πιάτο στο τραπέζι ενός γάμου στην Κρήτη. Το ρύζι στο γαμοπίλαφο, ως γαμήλιο πιάτο, συμβολίζει το “ρίζωμα”, τη γονιμότητα και τις ευχές για αφθονία αγαθών στο νεόνυμφο ζευγάρι.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε άνθρωπο της επιλογής του τόσο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και σε κάποιους δήμους, μεταξύ αυτών και στο δήμο Ναυπλιέων. Οι συζητήσεις και τα …παρατράγουδα σε όλη την Πελοπόννησο, υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό.

Το γεύμα Μανιάτη – Σαμαρά έρχεται μετά τους επαίνους του πρώην Πρωθυπουργού προς τον πρώην υπουργό Ενέργειας στο Παλλάς. Ο Γιάννης Μανιάτης ήταν από τους λίγους που επαίνεσε ονομαστικά ο Σαμαράς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis