home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χάος στη Νέα Δημοκρατία. Στρατόπεδα Σαμαρά – Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο

Νίκας: Να μην ξανάρθει ο Κικίλιας στη Μεσσηνία – Έξαλλος ο Περιφερειάρχης
Σαμαράς στη Μεσσηνία

Από δυο χωριά …χωριάτες γίνονται οι νεοδημοκράτες στην Πελοπόννησο, με την δημιουργία στρατοπέδων Σαμαρά – Μητσοτάκη, που οριοθετούν τις πολιτικές τους δυνάμεις στην Πελοπόννησο.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο πρώην πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με τον Βασίλη Κικίλια στην Μεσσηνία, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιό του. Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr «Ο κ. Κικίλιας μεταξύ άλλων είπε ότι ο κ. Σαμαράς στήριξε στη Μεσσηνία τόσο στα μεγάλα έργα όσο και στις μικρές ανθρώπινες στιγμές στην πλημμύρα της Καλαμάτας. Οι «κακές γλώσσες» όμως σχολίασαν ότι η τελευταία αναφορά του Β. Κικίλια άφηνε σαφείς αιχμές κατά του τότε δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που απέφυγε να περπατήσει μέσα στις λάσπες επειδή όπως υποστηρίζει «δεν ωφελεί τίποτα τους πληγέντες η αυτοψία των πολιτικών παρουσία της κάμερας».

Εντωμεταξύ, εντονότατη ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα δεν παρέστη σε εκδήλωση του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, παρόντων Κικίλια και Σαμαρά, επειδή δεν εκλήθη. Μάλιστα, μιλώντας στο MessiniaLive ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε: «Δεν καλούν σε εκδήλωση της Κυβέρνησης τον Περιφερειάρχη; Τους πόρους από τα προγράμματα αυτά από τον νόμο τα δίνει η Περιφέρεια. Και δεν καλούν τον περιφερειάρχη; Η περιφέρεια είναι ο κύριος εκφραστής της τουριστικής πολιτικής και διαχειριστής των χρημάτων . Και δεν επισκέπτεται ο Υπουργός Τουρισμού το Διοικητήριο; Να μην ξανάρθει!».

Video Messinialive.gr

Η δημιουργία εντάσεων όμως δεν σταματά στα παραπάνω. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του eleftheriaonline, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αγκαλιάζοντας και φιλώντας τον πρώην πρωθυπουργό στον πεζόδρομο της Αριστομένους έκοψε οριστικά και δημόσια οποιαδήποτε σχέση τον συνέδεε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Video eleftheriaonline.gr

Ανάλογη εικόνα επικρατεί όμως και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου, όπου τα στρατόπεδα Μητσοτάκη και Σαμαρά, βγάζουν «μαχαίρια», ενώ σύμφωνα με όσους ξέρουν τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας η καταγραφή δυνάμεων γίνεται σε πολλούς δήμους της Πελοποννήσου με την υποστήριξη αυτοδιοικητικών από τη μία ή την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο της καταμέτρησης δυνάμεων, με τους Καραμανλικούς να συμμετέχουν και αυτοί ενεργά, ανάλογα με την περίσταση.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας απασχολούν έντονα πλέον τον πρόεδρο του κόμματος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – σύμφωνα με πληροφορίες – να σκέφτεται πλέον σοβαρά πώς θα αντιδράσει, ώστε να μην δημιουργηθεί το απόλυτο χάος στην Πελοπόννησο, στην οποία ούτως ή άλλως ιστορικά ποντάρει το κυβερνών κόμμα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis