home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το στοίχημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ξανασύστησε στις ΗΠΑ το ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο κύπελο

Όσο ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου έφτανε στο τέλος του, οι ΗΠΑ έκαναν ένα απολογισμό των τελευταίων εβδομάδων στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και διαπίστωσαν κάτι εντυπωσιακό. Το ποδόσφαιρο ξανασυστήθηκε στον κόσμο και βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους λάτρεις του αθλητισμού σε όλη την Αμερική. Σε αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο μία παράμετρος που κανείς δεν περίμενε να αποτελέσει σύμμαχο στην αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος: το στοίχημα.

Τον τελευταίο χρόνο οι πλατφόρμες igaming που λειτουργούν στις διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους, σε συνδυασμό με τη χρονική συγκυρία διεξαγωγής του Μουντιάλ που βοήθησε το άθλημα να γίνει περισσότερο γνωστό σε όλη τη χώρα. Οι εταιρείες προσέφεραν ανταγωνιστικές υπηρεσίες και έριξαν μεγάλο βάρος στο πιο αγαπημένο τρόπο παιχνιδιού των χρηστών τους, οι οποίοι ψάχνουν τρόπο για το καλύτερο pame stoixima live που μπορούν να βρουν. Αυτό, όμως, δεν αρκεί και στο παιχνίδι μπήκαν νέες ιδέες, που αφορούσαν αποκλειστικά την αμερικανική αγορά.

Καθώς τα σπορ των ΗΠΑ ειδικεύονται στις επιλογές για νίκη ή ήττα των ομάδων, το κλασικό 1Χ2 του ποδοσφαίρου έμοιαζε παράταιρο. Έτσι, το βάρος έπεσε στις επιλογές νίκης και ήττας, με την ισοπαλία να επιστρέφει τα χρήματα στους παίκτες. Παράλληλα, οι εταιρείες αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αφήσουν πίσω τον συντηρητισμό τους και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίον πληρώνουν οι αποδόσεις για αυτές τις επιλογές, προσαρμόζοντας το προϊόν τους στα ευρωπαϊκά δεδομένα και ανάγκες.

Ένας άλλος τομέας όπου έπεσε μεγάλο βάρος ήταν η παροχή περιεχομένου. Καθώς οι Αμερικανοί δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με το ποδόσφαιρο, έπρεπε να «εκπαιδευθούν» σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο να μην τους πιάσει απροετοίμαστους. Το πείραμα πέτυχε, αφού όλα τα κανάλια επικοινωνίας των πλατφορμών φρόντισαν ώστε να γεμίσουν με περιεχόμενο το οποίο τραβούσε το ενδιαφέρον ακόμη και των πιο δύσκολων χρηστών. Όλα αυτά βοήθησαν τις igaming εταιρείες να δουν μία αύξηση της τάξεως του 30% στα έσοδά τους κι αυτό πριν ακόμη τελειώσουν οι αγώνες των προημιτελικών.

Παγκόσμιο κύπελο
ΦΩΤΟ: unsplash Stefan Lehner

Οι αμερικάνικες εταιρείες φρόντισαν να ακολουθήσουν νέες στρατηγικές σε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα όλου του κόσμου. Στόχος τους, όμως, δεν ήταν η διοργάνωση του φετινού χειμώνα, αφού το κοινό χρειάζεται χρόνο για να μάθει ένα άθλημα που δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο πραγματικός στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα διεξαχθεί από κοινού στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό. Σαν να λέμε ότι το παιχνίδι του στοιχήματος θα παιχτεί «εντός έδρας», όταν όλη η Βόρεια Αμερική και η σημαντικότερη χώρα της Κεντρικής Αμερικής θα στρέψουν την προσοχή τους για περισσότερο από έναν μήνα (ενδέχεται να είναι 40 ημέρες συνολικά) στο ποδόσφαιρο.

Η ανάπτυξη του αθλήματος σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πρόκειται να είναι ραγδαία, ιδιαίτερα μετά τις φετινές εμφανίσεις των ΗΠΑ και του Καναδά στο Κατάρ. Οι εταιρείες θέλουν να βάλουν το ποδόσφαιρο στον στοιχηματικό χάρτη τους, με την ελπίδα ότι όταν έρθει η ώρα για τη διοργάνωση του 2026, όλοι οι χρήστες θα έχουν μάθει τα μυστικά του και θα κατανοήσουν περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν. Το σημαντικότερο, άλλωστε, για εκείνη την εποχή είναι ότι ο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί σε τέσσερα χρόνια είναι καλοκαιρινό.

Κάτι που σημαίνει ότι έρχεται σε μία υποτονική περίοδο για τα αθλητικά γεγονότα των ΗΠΑ, μία χώρα που στον αθλητικό προγραμματισμό φροντίζει να «μοιράζει» τα ενδιαφέροντα του κοινού στις τέσσερις εποχές του έτους. Το τένις και το γκολφ αποτελούν εναλλακτικές λύσεις για τους φίλους των σπορ και τις εταιρείες στοιχημάτων στη διάρκεια του καλοκαιριού, συνεπώς η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου μέσα στο καλοκαίρι θα είναι το κορυφαίο γεγονός εκείνης της περιόδου. Πρέπει, λοιπόν, να κεφαλαιοποιηθεί το σημερινό ενδιαφέρον του κόσμου για αυτό και να μετατραπεί σε ένα κορυφαίο άθλημα στις συνειδήσεις των Αμερικανών που αγαπούν τον αθλητισμό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis