home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αλλάζει ο καιρός: Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας στην Πελοπόννησο

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης, 19 και 20 Δεκεμβρίου
nafplio kakokairia limani (4)

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης, 19 και 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση, μεταξύ άλλων και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο ο καιρός αυτές τις δύο ημέρες θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και με βάση «τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας κατά 12-13 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Την ίδια ώρα, «οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ (ειδικά στα Αιγαίο ακόμη και 10 μποφόρ οι ριπές τους) και όπως είναι φυσιολογικό, επειδή η κακοκαιρία αυτή θα συνοδεύεται και από υγρασία, θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας».

Μάλιστα, ο κ. Καλλιάνος επισήμανε πως «είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ολικό απαγορευτικό στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και των λιμανιών της Αττικής κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου».

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, παρουσιάζεται αναλυτικά η πορεία της θερμοκρασίας στην Αττική αλλά και οι περιοχές χιονοπτώσεων (και τα υψόμετρα αυτών) κατά τη διάρκεια του διημέρου Δευτέρας και Τρίτης.

Αντίστοιχη είναι και η πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά ο οποίος κάνει λόγο για τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σήμερα, Παρασκευή.

«Το επόμενο διήμερο νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες. Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μετά την Κυριακή, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας από βδομάδα», επισημαίνει σε ανάρτησή του.

Ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για πτώση 8-10 βαθμούς στη θερμοκρασία και θυελλώδεις ανέμους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis