home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Ναύπλιο δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία GAIA

Οι ισχυροί νοτιάδες «χτύπησαν» το παραλιακό μέτωπο, έριξαν δέντρα και προκάλεσαν ζημιές σε εξοπλισμό καταστημάτων και μπαλκόνια σπιτιών.
Θυελλώδεις άνεμοι

Η κακοκαιρία GAIA «χτύπησε» και το Ναύπλιο προκαλώντας ζημιές σε ομπρέλες καταστημάτων, σε τέντες πολυκατοικιών και σε δέντρα των οποίων οι κλάρες έπεσαν, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Οι ισχυροί νοτιάδες χτύπησαν ιδιαίτερα το παραλιακό μέτωπο της πόλης, δημιουργώντας μεγάλους κυματισμούς στην Αρβανιτιά.

Από τον αέρα έπεσε και ένα δέντρο στην Πλατεία της Αρβανιτιάς, χωρίς περαιτέρω απρόοπτα.

Τα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα της Κυριακής άρχισαν να εξασθενούν.

Οι επεμβάσεις της Πυροσβεστικής

Λόγω εκδήλωσης ισχυρών ανέμων συνοδεία βροχοπτώσεων, από εχθές Σάββατο 10-12-2022 έως και σήμερα Κυριακή 11-12-2022 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 158 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων αλλά και για αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων, στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 11 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και από το βράδυ στα κεντρικά, με σποραδικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα δυτικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 17 με 19 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis