home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΚοινωνία

Άκης Τσελέντης: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι αληθινό» – Εικόνες σοκ από δημοτικό σχολείο στην Κόρινθο

Εικόνες που όταν τις αντικρύσει κάποιος προκαλούν τρόμο και αγωνία για το τι μπορεί να συμβεί στο σχολικό συγκρότημα σε περίπτωση σεισμού

Για παιδιά ενός κατώτερου Θεού κάνει λόγο ο Διευθυντής του Σεισμολογικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, με ανάρτηση του στο διαδίκτυο και με αφορμή την εγκληματική αδιαφορία τοπικών αρχών και κράτους για την κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου στον Συνοικισμό.

Ο Άκης Τσελέντης απευθύνει δριμύ κατηγορώ, προς τους αρμοδίους επισημαίνοντας το εξής: «Βέβαια δεν είναι στην Εκάλη ή το Ψυχικό, εκεί οι παιδικές ζωές έχουν άλλη αξία, εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί ηγέτες».

Πρόκειται για εικόνες που όταν τις αντικρύσει κάποιος προκαλούν τρόμο και αγωνία για το τι μπορεί να συμβεί στο παρόν σχολικό συγκρότημα σε περίπτωση μιας σεισμικής δόνησης, στην ήδη επιβαρυμένη από σεισμούς περιοχή του Ισθμού. Μιλάμε για ένα σχολείο ερείπιο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις εικόνες – σοκ, στο οποίο προσέρχονται καθημερινά μικρά παιδιά.

Ακολουθεί η πλήρης ανάρτηση του κυρίου Τσελέντη για το θέμα αυτό.

«Βέβαια δεν είναι στην Εκάλη ή το Ψυχικό, εκεί οι παιδικές ζωές έχουν άλλη αξία, εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί ηγέτες.

Μου έστειλαν αυτό δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι αληθινό! Δυστυχώς όμως έτσι είναι! Και μιλάμε για μια πολύ σεισμογενή περιοχή. Εγκληματική αδιαφορία…

Δεν φταίει πάντα ο Σεισμός. Και εδώ μιλάμε για παιδικές ψυχές. 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου στον Συνοικισμό».

Τι απαντά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων αναφέρει σχετικά με το θέμα:

«Η σημερινή εικόνα είναι μετά την καθαίρεση των σαθρών από την τεχνική υπηρεσία στα πλαίσια του ελέγχου

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφορικά με την δομική κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, και με σκοπό την ενημέρωση των συνδημοτών μας, σημειώνουμε τα κάτωθι ακριβή στοιχεία:

Κλιμάκιο της ΔΤΥ-Π, στα πλαίσια της περιοδικού ελέγχου των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κορινθίων (που βεβαίως περιλαμβάνει και μακροσκοπικό έλεγχο της κατάστασης των φερόντων δομικών στοιχείων), επισκέφθηκε στις αρχές του 2022, και το συγκρότημα του 4ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία της Διεύθυνσης των Σχολείων.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο, εντοπίστηκαν και διαπιστώθηκαν διάφορα προβλήματα τα οποία κατεγράφησαν από την Υπηρεσία. Τα εν λόγω ευρήματα αξιολογήθηκαν ως προς το επισκευαστικό και το οικονομικό σκέλος και κατόπιν εντάχθηκαν στην ετήσια μελέτη συντήρησης Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Κορινθίων (μελέτη: 28/2022, προϋπολογισμός έργου: 523.441,84€ <ΣΑΤΑ + Δημοτικοί Πόροι>, ΚΑ προϋπολογισμού: 30/7331.0022, διαγωνισμός έργου: 04\2022, ανακήρυξη αναδόχου: 07\2022, υπογραφή συμφωνητικού: 09/2022, εγκατάσταση αναδόχου: 11/2022). Λόγω της έκτασης των ανωτέρω επεμβάσεων, ήταν και είναι αδύνατη η αντιμετώπιση τους από το Τμήμα Αυτεπιστασίας της ΔΤΥ-Π, και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η αποκατάστασή τους να ενταχθεί σε εργολαβία.

Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, και αυτή ακολουθήθηκε.

Ταχύτερος τρόπος δεν υπάρχει.

Στη συνέχεια, στο τέλος καλοκαιριού 2022, κλιμάκιο του ΔΤΥ επισκέφθηκε – κατόπιν συνεννόησης με την Δ/νση των Σχολείων – εκ νέου το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, και προέβη στην καθαίρεση όλων των σαθρών τμημάτων των δομικών κατασκευών, αφενός μεν για ασφάλεια των μαθητών, αφετέρου δε για την διαπίστωση του εύρους των βλαβών, εν όψει της επερχόμενης εγκατάστασης του εργολάβου.

Τα ανωτέρω αποτελούν υπεύθυνη απάντηση στα όσα ανευθύνως και με άλλους σκοπούς διακινούνται, ακόμα και από πρόσωπα που έχουν διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι, στο διαδίκτυο περι απουσίας και αδιαφορίας των υπηρεσιών του δήμου και της δημοτικής αρχής με κίνδυνο μάλιστα την ακεραιότητα μικρών παιδιών. Μπορούσαν εύκολα να ενημερωθούν για όσα σήμερα αναφέρουμε δημοσίως , το γεγονός ότι δεν το έπραξαν επιτρέπει αν μη τι άλλο οι σκοποί τους να τεθούν εν αμφιβόλω . Η καταγραφή των προβλημάτων στο σχολικό συγκρότημα του 12ου έχει γίνει, οι πρώτες παρεμβάσεις το ίδιο και σε λίγες ημέρες η εργολαβία που ξεκινά θα αντιμετωπίσει σωστά και συνολικά το πρόβλημα που υφίσταται.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, στην τελευταία τριετία που διευθύνει τα δημοτικά πράγματα, έχει να καταθέσει προς ενημέρωση των συνδημοτών τα εξής, έργα και μελέτες:

  • Εκπόνηση τριών μελετών Συντήρησης Σχολικών Κτηρίων,
  • Τη μελέτη υπ΄αριθμό 16/2020, προϋπολογισμού 650.486,46€, το έργο της οποίας έχει ήδη αποπερατωθεί.
  • Τη μελέτη υπ΄αριθμό 18/2021 προϋπολογισμού 757.149,63€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί.
  • Τη μελέτη υπ΄αριθμό 28/2022 προυπολογισμού 523.441,84€, με εγκατάσταση εργολάβου 11/2022,
  • Αναβάθμιση σχολικών κτηρίων για την δημιουργία ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφυγόπαιδων) μελέτη 47/2020, προϋπολογισμού 150.000€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί.
  • Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και τη εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες, ην υπ΄ αριθμό μελέτη 42/2019, προϋπολογισμού 18.000€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί.
  • Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κορινθίων» προϋπολογισμός 288.920€ μελέτη 19/2020, για το οποίο υπάρχει ήδη ανάδοχος.
  • Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, προϋπολογισμού 11.002.520€, βρίσκεται ένα βήμα πριν την δημοπράτηση του.
  • Υποβολή πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ 11 ) “Προσεισμικός Έλεγχος” προϋπολογισμού 46.167€. Η υποβολή πρότασης έγινε τον 03/2021, και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης.

Με αυτές τις δράσεις και τα έργα ο Δήμος Κορινθίων αποδεικνύει έμπρακτα το διαρκές ενδιαφέρον του για τους μαθητές και την ευρύτερη σχολική κοινότητα, μακριά από κινδυνολογίες, λαϊκισμούς και κούφια λόγια που τελικά πλήττουν την ίδια την σχολική κοινότητα και τους μαθητές. Αυτά, τα αφήνουμε για τους “ειδικούς” αρμόδιους η μη, που θα ξανακριθούν από την κορινθιακή κοινωνία».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button