home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Προσοχή, πέφτουν βράχια στο γύρο Αρβανιτιάς – Καραθώνας

Οι περιπατητές που περνούν ανέμελα από τη σπηλιά είδαν την κατολίσθηση να εξελίσσεται μπροστά τους
Πτώση βράχων Αρβανιτιά Καραθώνα

Κατολισθήσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στον γνωστό και αγαπημένο πεζόδρομο των περιπατητών, στο γύρο Αρβανιτιάς Καραθώνας, στο Ναύπλιο. Οι περιπατητές που περνούν ανέμελα από τη σπηλιά είδαν την κατολίσθηση να εξελίσσεται μπροστά τους.

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ώρων και το σαθρό έδαφος, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν πέτρες στον πεζόδρομο, στο ύψος της σπηλιάς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όσοι περνούν από εκεί.

Πτώση βράχων Αρβανιτιά Καραθώνα (3)
Πτώση βράχων Αρβανιτιά Καραθώνα (1)

Οι πέτρες και τα χώματα έχουν πέσει από το βουνό και έχουν καλύψει μέρος του δρόμου, ενώ – σύμφωνα με περιπατητές – ο κίνδυνος να πέσουν και μεγαλύτερα βράχια είναι ορατός, αφού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι εμφανής μια μικρή κατολίσθηση, η οποία όμως στη συνέχεια, υπάρχει περίπτωση να γίνει μεγαλύτερη.

Πτώση βράχων Αρβανιτιά Καραθώνα (2)

Η κατολίσθηση που έχει ως αποτέλεσμα να πέφτουν βράχια στο γύρο Αρβανιτιάς – Καραθώνας, έρχεται ένα 24ωρο μετά το δέντρο που ξεριζώθηκε και πλάκωσε τραπεζοκαθίσματα υπαίθριου χώρου εστίασης, στην πλατεία Καποδίστρια, όπου από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Την ίδια ώρα παραμένει άλυτο το σοβαρό πρόβλημα των επικίνδυνων κατολισθήσεων στο άλλο αγαπημένο των ντόπιων και επισκεπτών πεζοδρομικό κομμάτι του γύρου από την Αρβανιτιά, μέχρι την παραλία του Ναυπλίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis