home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Υγεία

Από 1η Ιανουαρίου επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετά την απόφαση του ΣτΕ

Πλεύρης: «Η απόφαση θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία»

Το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περιέγραψε το πρωί της Τρίτης (29/11) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο MEGA, «ήδη έχουμε λάβει την απόφαση του ΣτΕ για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί. Θα εφαρμοστεί αν και εγώ θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία».

«Θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας» συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «σίγουρα θα είναι από 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και με την απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να ανανεωθεί. Δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα με τα πρωτόκολλα που θα βγάλουμε, αλλά το πιθανότερο θα είναι από 1/1/2023».

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για τη συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας από γιατρούς και υγειονομικούς που αντιδρούν στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και σχολίασε πως «οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στις πλειοψηφίες. Κάθε διαμαρτυρία είναι σεβαστή, όμως υπάρχει κόσμος που θέλει να εργαστεί και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται καταλήψεις. Βρισκόμασταν σε μία συνεννόηση να αποκλιμακωθεί η διαδικασία και να αποχωρήσουν. Λένε ότι θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα. Τα νοσοκομεία δεν ανήκουν σε συνδικαλιστές, ανήκουν σε όλο τον λαό».

Οι τρεις βασικές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου

Εξηγώντας, τέλος, τις τρεις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι:

  • Προβλέπεται μεσοσταθμική αύξηση κατά 10% στους μισθούς των γιατρών, ειδικότερα στους αναισθησιολόγους στις ΜΕΘ και όσους βρίσκονται στα ΤΕΠ
  • Στις προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες δίνεται η δυνατότητα της μερικής απασχόλησης στους γιατρούς
  • Δίνεται η δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν σε εφημερίες και κάνουν συγκεκριμένο αριθμό ιατρικών πράξεων να μπορούν μία φορά την εβδομάδα να ασκούν ιδιωτικό έργο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button