home design 800x400
home design 1170Χ320

Με ποιά ευρωπαϊκά προγράμματα ταξιδεύουν οι νέοι στην Ευρώπη

Ενημέρωση για τα προγράμματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν

Εκδήλωση με τίτλο «Εν Κινήσει: Οι Νέοι στην Ευρώπη» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στην Τρίπολη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του EUROPE DIRECT Πελοπόννησος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη». Η δράση θα γίνει στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης, στις 12:00, με στόχο την ενημέρωση των νέων για τις δυνατότητες συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» επιλέχθηκε ως ένα από τα 424 «Νέας Γενιάς» Κέντρα EUROPE DIRECT και αποτελεί κομμάτι του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Δικτύου. Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθούν οι νέοι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+, Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, Eurodesk και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη, να αποκτήσουν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές, να σπουδάσουν στο εξωτερικό, να εργαστούν εθελοντικά σε χώρες της ΕΕ, να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους και να μοιραστούν το όραμα τους.

Εν κινήσει Οι Νέοι στην Ευρώπη

Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν εκπρόσωποι από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΒΙΔΙΜ), ενώ η συμμετοχή του κοινού θα γίνει με προεγγραφή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής ακολουθείστε τον σύνδεσμο εδώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis