home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου – Το κάλεσμα για τον Παλαμήδειο Άθλο

Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός καθώς περιλαμβάνει έναν μοναδικό αγώνα με αγωνιστική ανάβαση του Κάστρου
Παλαμήδειος Άθλος συνέντευξη τύπου (4)

Η Οργανωτική Επιτροπή του Παλαμήδειου Άθλου 2022 παραχώρησε σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στο Φουγάρο συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του διημέρου τιμώντας παράλληλα την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου πέρα από λεπτομερέστατη παρουσίαση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους και τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του Ναυπλίου στα πλαίσια του Ευ Αγωνίζεσθαι, του Αθλητικού Ιδεώδους και της Δια Βίου Άσκησης ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πολύδωρος Βασίλειος και ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σίδερης Δημήτρης. Τιμητική πλακέτα έλαβε επίσης ο Σύλλογος ΑμεΑ Αργολίδας στον οποίο σύλλογο είναι αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση στα πλαίσια της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών για όλους.

Παλαμήδειος Άθλος συνέντευξη τύπου (2)

Ο Παλαμήδειος Άθλος της Κυριακής

Όπως επισημάνθηκε από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός καθώς περιλαμβάνει έναν μοναδικό αγώνα με αγωνιστική ανάβαση του Κάστρου από τα 999 σκαλιά και κατάβαση από το δρόμο για τον τερματισμό. Για φέτος θα πραγματοποιηθούν επίσης δρομικοί αγώνες σε 10 χλμ., 5 χλμ. και 2χλμ.

Ήδη ξεκίνησε απόψε το τελετουργικό με την καθιερωμένη λαμπαδηδρομία.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ προσκαλούν τον κόσμο να γίνει μέρος των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του «Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου – Nafplio Castle Run».

Παλαμήδειος Άθλος συνέντευξη τύπου (1)

Οι δηλώσεις του δημάρχου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος για το μοναδικό αυτό δρομικό γεγονός δήλωσε:

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γιατί ο Παλαμήδειος Άθλος το μεγάλο αθλητικό και τουριστικό γεγονός για την πόλη του Ναυπλίου είναι πάλι εδώ, μετά την πειραματική περσινή χρονιά του λόγω της πανδημίας. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου έρχεται να προστεθεί και το αθλητικό κομμάτι που αφορά την ανάβαση από τα σκαλοπάτια στο Κάστρο του Παλαμιδίου.

Παλαμήδειος Άθλος συνέντευξη τύπου (3)

Μια επίπονη αθλητική δοκιμασία η οποία όμως υπενθυμίζει την ιστορική μνήμη γιατί αναβιώνει τον άθλο που έλαβε χώρα πριν 200 χρόνια από τον Στάικο Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και 350 παλληκάρια που άλωσαν το Παλαμήδι και απελευθέρωσαν το Ναύπλιο από τον τουρκικό ζυγό. Ο Παλαμήδειος Άθλος με την μοναδικότητα που τον διακρίνει παγκοσμίως διαφυλάττει την ιστορική μνήμη και θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια να αποτελεί ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που θα προβάλει τον πανέμορφο τόπο μας σε όλο τον κόσμο. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί όλοι όσοι εργάστηκαν για αυτή τη διοργάνωση κύριο μέλημα τους είναι να έχουμε έναν αγώνα απόλυτα ασφαλή λόγω της ασυνήθιστης διαδρομής του. Ευελπιστούμε επίσης οι φετινές συμμετοχές να ξεπεράσουν τις προσδοκίες μας. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι οι παράλληλες εκδηλώσεις των 10χλμ, 5 χλμ. και 2,5 χλμ προϋποθέτουν τη συμμετοχή κοινωνικών ομάδων που δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματίες αθλητές.

Πρώτη από αυτές είναι τα νέα παιδιά και ευχαριστούμε τόσο την Περιφέρεια όσο και τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία. Γιατί με τον τρόπο αυτό τα παιδιά μας μαθαίνουν την ιστορία των προγόνων τους, συμμετέχουν σε δραστηριότητες και αθλούνται λαμβάνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας και τη σημασία που πρέπει να δώσουμε. Σας περιμένουμε όλους αύριο να απολαύσετε αυτή τη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis