home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΤαξίδιαFeatured

Μία αλλιώτικη φθινοπωρινή περιήγηση στη Γορτυνία (Βίντεο)

Σε όποια όμως διαδρομή και αν ακολουθήσει ο επισκέπτης τα παραδοσιακά χωριουδάκια που θα συναντήσει στον δρόμο του τον μαγεύουν

Αρκαδία ή αλλιώς Γιγαντίς (γη Γιγάντων). Από τον μύθο στην ιστορία. Στα βήματα του θεού Πάνα, στα βήματα του Παυσανία. Μια περιοχή που υμνήθηκε από πεζογράφους και ποιητές όλων των εποχών, από την αρχαιότητα και το μεσαίωνα μέχρι τα νεότερα χρόνια, λόγω του φυσικού της κάλους. Στο 16ο και 17ο αιώνα ενέπνευσε τον τότε ρομαντικό κόσμο. Ευρωπαίοι πεζογράφοι, ποιητές, καλλιτέχνες έλεγαν συχνά: “Et in Arcadia ego” που σημαίνει «Κι εγώ στην Αρκαδία ανήκω», φράση από επιγραφή σε έργο του ζωγράφου Πουσέν.

Χωριά με σπίτια πετρόχτιστα μνημεία της παραδοσιακής Αρκαδικής αρχιτεκτονικής, υψηλού επιπέδου τουριστική υποδομή με resorts που διατηρούν το τοπικό χρώμα, ορειβατικά, χιονοδρομικά κέντρα, μονοπάτια κέντρα για rafting, kayak, trekking canyoning, κ.ά. και η Αρκαδία έχει μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας. Η ξενοδοχειακή υποδομή της πρωτεύουσας της Τρίπολης έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικές μονάδες.

Επιλογές στη Γορτυνία

Η Στεμνίτσα, ορεινή κωμόπολη είναι ένα από τα ωραιότερα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής. Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Γορτυνίας, αμφιθεατρικά χτισμένη στον ελατοσκέπαστο Μαίναλο και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους. Το καλοκαίρι οι δρόμοι του χωριού και οι κήποι των σπιτιών αποκτούν ένα ακόμη ξεχωριστό στολίδι- ανθίζουν χιλιάδες ορτανσίες.

Περιοχές που επίσης αξίζει να επισκεφθείτε στη Γορτυνία είναι η Δημητσάνα με το κοντινό Παλαιοχώρι και τη Μονή Αιμυαλών, αλλά και λιγότερο γνωστά χωριά όπως η Καρκαλού.

Μία αλλιώτικη φθινοπωρινή περιήγηση στα παραπάνω τοπωνύμια στη Γορτυνία, στο παρακάτω βίντεο του Thanassis Koustenis:

Σε όποια όμως διαδρομή και αν ακολουθήσει ο επισκέπτης τα παραδοσιακά χωριουδάκια που θα συναντήσει στον δρόμο του τον μαγεύουν. Δείτε επίσης τα μοναστήρια πάνω στα απόκρημνα βράχια στο φαράγγι του Λούσιου, το μοναδικό Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, τα Λαγκάδια και τη Βυτίνα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button