home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στο Ναύπλιο η σπάθα του απελευθερωτή του Παλαμηδίου Στάικου Σταϊκόπουλου – Πότε θα γίνει η υποδοχή της

Στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου θα γίνει η εναπόθεση της σπάθας του Στάικου Σταϊκόπουλου σε ειδική προθήκη.
Στάικος Σταϊκόπουλος

Φέτος η πόλη του Ναυπλίου γιορτάζει τα 200 χρόνια της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσής της με ένα δεκαήμερο εορταστικών – επετειακών εκδηλώσεων.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελετή αποδοχής της σπάθας του ήρωα και απελευθερωτή του Παλαμηδίου και του Ναυπλίου Στάικου Σταϊκόπουλου.

Η υποδοχή θα γίνει στις 11:30 το πρωί στην είσοδο της πόλης (λεωφόρος Άργους και Μεγάλου Αλεξάνδρου) και μεταφορά της στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου.

Θα ακολουθήσει η Τελετή παράδοσης – παραλαβής της σπάθας στο Δήμαρχο Ναυπλιέων και Επιμνημόσυνη δέηση.

Στις 12:15 της ίδιας ημέρας στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου θα γίνει η εναπόθεση της σπάθας του Στάικου Σταϊκόπουλου σε ειδική προθήκη.

Σε περίπτωση βροχής η τελετή παράδοσης – παραλαβής θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ναυπλίου.

«Φέρνουμε στο προσκήνιο τη συμβολική ταύτιση της άλωσης με την ψυχική δύναμη των Ελλήνων και την δίψα για την ελευθερία. Δίψα που σημαδεύει διαχρονική την ιστορική πορεία του Ελληνισμού και αποτυπώνεται περίτρανα στον αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί την 200η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης μας μέσα από τις εικόνες και τους ήχους που θα πλημμυρίσουν το Ναύπλιο αυτές τις ημέρες», σημειώνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis