home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επιστρέφει στη ΝΔ ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής Ηλείας

Η διαγραφή του από το κόμμα είχε γίνει το 1998, όταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Κώστας Καραμανλής.
Βασίλης Κοντογιαννόπουλος

Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και τάσσεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αρκετά χρόνια μετά τη διαγραφή του από το κόμμα.

Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ηλείας στις βουλευτικές εκλογές του 2023, με τις ευλογίες του Μαξίμου.

Το ιστορικό της διαγραφής του

Η διαγραφή του είχε γίνει το 1998, όταν πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πριν συμπληρώσει 12 μήνες στην προεδρία, λόγω έντονης εσωκομματικής αμφισβήτησης, διέγραψε έξι στελέχη και έθεσε όχι εκτός, αλλά «υπεράνω κόμματος» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με αφορμή νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ της τότε κυβέρνησης Σημίτη.

Στις 3 Φεβρουαρίου 1998 παραπέμπονται στο Πειθαρχικό και διαγράφονται οι Γ. Σουφλιάς, Στ. Μάνος, Β. Κοντογιαννόπουλος και, για ένα έτος, οι Α. Παπαληγούρας, Π. Τατούλης και Ν. Κάκκαλος.

Το αιτιολογικό ήταν ότι δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή κατά την ψήφιση της επίμαχης διάταξης για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος στις ΔΕΚΟ. Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος επιστρέφει στη ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιος στον νομό Ηλείας, ενώ έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Επιθυμώ να κάνω αυτό που έκανα πάντα, να συμμετέχω στον εκσυγχρονισμό της χώρας», αναφέρει ο κ. Κοντογιαννόπουλος στους συνομιλητές του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis