home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τους έπιασαν με «μαϊμού» προϊόντα – Πάνω από 1.500.000 ευρώ η αξία τους

7 οι συλλήψεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης
Άντρας σε υπολογιστή

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε «μαϊμού» προϊόντα εδώ και δύο χρόνια, με την αξία τους να υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ. Οι δράστες προωθούσαν τα προϊόντα μέσω 4 ιστοσελίδων που είχαν κατασκευάσει, καθώς και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είχαν δημιουργήσει και «εικονικές» εταιρείες για να καλύψουν τα ίχνη τους. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 7 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν προϊόντα, όπλα, ναρκωτικά και χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες διαφήμιζαν τα «επώνυμα» είδη ένδυσης και υπόδησης, μέσω του διαδικτύου, σε τιμές ευκαιρίας με υποτιθέμενες εκπτώσεις – προσφορές, της τάξης του 40%, παραπλανώντας και πείθοντας ανυποψίαστους καταναλωτές για τη γνησιότητα των εμπορευμάτων. Οι παραγγελίες στέλνονταν στους πελάτες, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών χωρίς να εκδίδονται φορολογικά παραστατικά και αναγράφοντας ως αποστολείς φυσικά και νομικά πρόσωπα, είτε δια ζώσης, από μέλη της οργάνωσης που πληρώνονταν σε μετρητά. Για την αποθήκευση των προϊόντων διατηρούσαν αποθήκη σε περιοχή της Αθήνας, ενώ για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν όχημα ιδιοκτησίας μίας εκ των «εικονικών» εταιριών.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, εταιρεία ταχυμεταφορών, αποθήκη και δύο λογιστικά γραφεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•152,5 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης και 15,2 γραμ. άγνωστης ουσίας,

•πιστόλι κρότου και 59 φυσίγγια,

•απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης και 10 δέματα με εμπορεύματα

•ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και κινητά τηλέφωνα,

•φορτηγό,

•3.850 ευρώ,

•16 τραπεζικές κάρτες και 5 βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και

•πλήθος αποδεικτικών αποστολών πακέτων (vouchers), τραπεζικά στοιχεία και έγγραφα των εταιρειών.

Τα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, το πιστόλι κρότου και τα φυσίγγια θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι ναρκωτικές ουσίες και η άγνωστη ουσία θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ τα εμπορεύματα που κατασχέθηκαν καταστράφηκαν σε ειδικό κάδο απορριμμάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis