home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία στην Ευαγγελίστρια

Με σφαιρική συζήτηση από ειδικούς
Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και σύγχρονες εκφάνσεις της» θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Ειδικοί θα συμμετάσχουν στην ημερίδα, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους να παρακολουθήσουν μια σφαιρική συζήτηση γύρω από ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια απασχολεί όλο και περισσότερο την ελληνική κοινωνία.

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στο θέμα με την παρουσίαση των βασικότερων θεωρητικών προσεγγίσεων του φαινομένου, την ποινική διάσταση και αντιμετώπισή του σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, και την ανάλυση των μορφών κακοποίησης και κακοποιητικών σχέσεων. Παράλληλα, θα αναφερθούν τρόποι αντιμετώπισής του μέσω φορέων, δικτύων και θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας με τους εισηγητές και τα θέματα των ομιλιών τους έχει ως εξής:

  • 18:00-18:30: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Αντεισαγγελέας Εφετών, «Η ποινική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας».
  • 18:30-19:00: Αγγελική Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός ΚΕΘΙ, «Γενικά δεδομένα για την ενδοοικογενειακή βία – Υποστήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης».
  • 19:00-19:30: Θεοδώρα Τσαούση, Ψυχολόγος ΚΕΘΙ, «Ενδοοικογενειακή/Συντροφική βία – παρουσίαση φαινομένου: Ορισμός, Μορφές, Επιπτώσεις».
  • 19:30-20:00: Νάντια Καραμπάτσου, Δικηγόρος ΔΣΑ, «Η διαμεσολάβηση ως εργαλείο αποσυμφόρησης της επαπειλούμενης ενδοοικογενειακής βίας».
  • 20:00-20:30: Παρεμβάσεις – Συζήτηση

Προλογίζει η Ρούλα Παπαδημητρίου, Θεολόγος, ραδιοφωνική παραγωγός.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα «Βυζαντινοί & παραδοσιακοί αντίλαλοι», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis