home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κάλεσμα της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Αναγκαίες οι μαζικές διεκδικήσεις
Υψωμένη γροθιά

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α) απευθύνει κάλεσμα στους εργαζομένους της για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 9 Νοεμβρίου 2022. Ακόμα, καλεί τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 11:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, καθώς και στα κατά τόπους συλλαλητήρια.

Μέσα από τις κινητοποιήσεις σκοπός είναι να γίνουν μαζικές διεκδικήσεις, ώστε να μην είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι εκείνοι που για μια ακόμα φορά θα σηκώσουν τα βάρη της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικεί:

-Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.

-Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, όπως έγινε και στον Ιδιωτικό Τομέα.

-Ξεπάγωμα μισθολογικά της διετίας 2016-2017.

-Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

-Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία περικοπή του.

-Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των Νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στους Ο.Τ.Α. και στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

-Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων. Κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης για την ίδρυση και λειτουργία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ» στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis