home design 800x400
home design 1170Χ320

Επανεκλογή Τσαουσίδου στη Διεθνή Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Στο συνέδριο με τίτλο «Journalism in War and Peace» που διεξάγεται στην Εύβοια αναλύονται σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειακός Τύπος και η συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης, τα fake News και η παραπληροφόρηση, η δημοσιογραφική δεοντολογία και σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στην Εύβοια (4)

Ολοκληρώθηκε στην Ερέτρια της Εύβοιας η γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, με την επανεκλογή της Σάγιας Τσαουσίδου στην προεδρία για μία ακόμα φορά. Η δραστήρια πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, παραμένει στην προεδρία του διεθνούς οργάνου, με την Ελλάδα – που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα στην ανεξαρτησία του Τύπου – να διατηρεί τα σκήπτρα στη δημοσιογραφική ευρωπαϊκή οργάνωση. Η κα Τσαουσίδου αυτή την περίοδο έχει τη μοναδική ευκαιρία για παρεμβάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην επαναφορά του Ελληνικού Τύπου στην κανονικότητα.

Το νέο Διεθνές Συμβούλιο με την ελληνική γυναικεία παρουσία ενισχύει επομένως ουσιαστικά και την παρεμβατικότητα και του ελληνικού τμήματος που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα για την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και την προάσπιση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας.

Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στην Εύβοια (2)

Το Διεθνές Συνέδριο που είναι παράλληλα σε εξέλιξη από χθες στην Εύβοια με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και παρίστανται δεκάδες ξένοι και Έλληνες δημοσιογράφοι, γιορτάζει παράλληλα τα 60 χρόνια από την ίδρυση της διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού.

Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στην Εύβοια (3)

Αύριο Κυριακή, στο συνέδριο με τίτλο «Journalism in War and Peace» θα αναλυθούν σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειακός Τύπος και η συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης, τα fake news και η παραπληροφόρηση, η δημοσιογραφική δεοντολογία και σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κα.

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων ιδρύθηκε το 1962, στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας και συμβάλει αποφασιστικά στην ευρύτερη, βαθύτερη και πιο δημοκρατική πληροφόρηση των πολιτών για τα ευρωπαϊκά θέματα. Παράλληλα, παίζει ζωτικό ρόλο στον εκδημοκρατισμό του Τύπου και στην εμβάθυνση της ελευθερίας του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, δημιουργήθηκε το 1982, ενώ στη συνέχεια υπήρξε η πρώτη δημοσιογραφική ευρωπαϊκή οργάνωση που επεκτάθηκε προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, προαναγγέλλοντας έτσι τη σημερινή διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis