home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: «Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά» παραμονή της 28ης Οκτωβρίου

Συναυλία στο βουλευτικό στις 27 Οκτωβρίου, αφιερωμένη στο έπος του ’40 και στα τραγούδια της αξέχαστης τραγουδίστριας της Νίκης, Σοφίας Βέμπο
Σοφία Βέμπο

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνδιοργάνωση με τον ΔΟΠΠΑΤ σας προσκαλούν στη συναυλία «Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό), στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για μια συναυλία αφιερωμένη στο έπος του ’40 και στα τραγούδια της αξέχαστης τραγουδίστριας της Νίκης, Σοφίας Βέμπο, που έγραψαν ιστορία.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας γίνεται χρήση οπτικοαουστικού υλικού με ντοκουμέντα της εποχής για την παρουσίαση των τραγουδιών, τα οποία στο σύνολό τους συνιστούν την ιστορική επισκόπηση των γεγονότων του πολέμου, από την κήρυξη έως τη λήξη του.

Της Ελλάδος τα Παιδιά

Ειδικότερα, θα αποδοθούν αξέχαστες επιτυχίες των Μιχάλη Σουγιούλ, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, αλλά και των νεότερων συνθετών Μάριου Τόκα, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μάνου Λοΐζου κ.ά με θέμα τα ζοφερά χρόνια της κατοχής.

Ο κόσμος θα τραγουδήσει μαζί με τους καλλιτέχνες τον παιάνα Παιδιά της Ελλάδος παιδιά, το Κορόιδο Μουσολίνι, τον Ντούτσε, τον Έφεδρο ανθυπολοχαγό από το έργο Αλβανία των Κατσαρού-Πυθαγόρα, τον Μικρό Ήρωα, το Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου και άλλα κλασικά – διαχρονικά τραγούδια.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας και την ερμηνεία των τραγουδιών υπογράφουν οι τραγουδιστές Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης και οι διακεκριμένοι μουσικοί που απαρτίζουν την ελαφρά ορχήστρα τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis